Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kanttarellikeitto ha yrttilevite leivälle 24.7.2000

Julkaistu 25.05.2001 13:43

toim. Sari-Leena Heilanen

1 rkl öljyä
1 rkl voita
2-3 uuden sadon sipulia
250-300g kantarelleja
2,5 dl ruokakermaa
2,5 dl maitoa
1-2 rkl vehnäjauhoa
1 tl murukahvia
1 dl tuoretta silputtua persiljaa
suolaa, mustapippuria ja meiramia

Pilko sipulit ja puhdista sienet. Laita öljy ja rasva pannulle kuumenemaan. Valitse mielellään pannu jossa on korkeat reunat, jotta voit valmistaa koko keiton samassa astiassa.

Paista sipuleita ja sieniä pannulla muutama minuuttia. Älä päästä sieniä 'kuivumaan' vaan anna niiden säilyttää kosteutensa, jotta keitosta tulee maukkaampi.

Sekoita ruokakerma, maito ja vehnäjauhot keskenään erillisessä kulhossa. Valuta seos pannulle tasaisena nauhana samalla sekoittaen.

Mausta keitto murukahvilla, persiljalla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Anna keiton hautua noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa kuuma keitto tuoreen hiivaleivän ja yrttilevitteen kera.

Yrttilevite leivälle


1 dl maitorahkaa


1 dl margariinia tai voita

1 dl tuoreita silputtuja yrttejä

(esim. persiljaa, ruohosipulia, iisoppia, rakuunaa)

yrttisuolaa

Sekoita rahka ja rasva keskenään. Lisää sekaan silputut yrtit. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta yrttisuolalla ja levitä leivälle.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."