Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kanttarellikeitto ha yrttilevite leivälle 24.7.2000

Julkaistu 25.05.2001 13:43

toim. Sari-Leena Heilanen

1 rkl öljyä
1 rkl voita
2-3 uuden sadon sipulia
250-300g kantarelleja
2,5 dl ruokakermaa
2,5 dl maitoa
1-2 rkl vehnäjauhoa
1 tl murukahvia
1 dl tuoretta silputtua persiljaa
suolaa, mustapippuria ja meiramia

Pilko sipulit ja puhdista sienet. Laita öljy ja rasva pannulle kuumenemaan. Valitse mielellään pannu jossa on korkeat reunat, jotta voit valmistaa koko keiton samassa astiassa.

Paista sipuleita ja sieniä pannulla muutama minuuttia. Älä päästä sieniä 'kuivumaan' vaan anna niiden säilyttää kosteutensa, jotta keitosta tulee maukkaampi.

Sekoita ruokakerma, maito ja vehnäjauhot keskenään erillisessä kulhossa. Valuta seos pannulle tasaisena nauhana samalla sekoittaen.

Mausta keitto murukahvilla, persiljalla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Anna keiton hautua noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa kuuma keitto tuoreen hiivaleivän ja yrttilevitteen kera.

Yrttilevite leivälle


1 dl maitorahkaa
1 dl margariinia tai voita
1 dl tuoreita silputtuja yrttejä
(esim. persiljaa, ruohosipulia, iisoppia, rakuunaa)
yrttisuolaa

Sekoita rahka ja rasva keskenään. Lisää sekaan silputut yrtit. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta yrttisuolalla ja levitä leivälle.

Lisää aiheesta:

Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuusInfluenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan totta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:08
    Puuro

    Yllättävä puuro aiheutti jättijonot Helsingissä – tässä sen salaisuus

  • 06:48
    Influenssa

    Influenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?

  • Eilen18:59
    Sovellukset

    Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"

  • Eilen18:25
    Influenssa

    Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"

  • Eilen16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"