Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Kanttarellikeitto ha yrttilevite leivälle 24.7.2000

Julkaistu 25.05.2001 13:43

toim. Sari-Leena Heilanen

1 rkl öljyä
1 rkl voita
2-3 uuden sadon sipulia
250-300g kantarelleja
2,5 dl ruokakermaa
2,5 dl maitoa
1-2 rkl vehnäjauhoa
1 tl murukahvia
1 dl tuoretta silputtua persiljaa
suolaa, mustapippuria ja meiramia

Pilko sipulit ja puhdista sienet. Laita öljy ja rasva pannulle kuumenemaan. Valitse mielellään pannu jossa on korkeat reunat, jotta voit valmistaa koko keiton samassa astiassa.

Paista sipuleita ja sieniä pannulla muutama minuuttia. Älä päästä sieniä 'kuivumaan' vaan anna niiden säilyttää kosteutensa, jotta keitosta tulee maukkaampi.

Sekoita ruokakerma, maito ja vehnäjauhot keskenään erillisessä kulhossa. Valuta seos pannulle tasaisena nauhana samalla sekoittaen.

Mausta keitto murukahvilla, persiljalla, suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Anna keiton hautua noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoa kuuma keitto tuoreen hiivaleivän ja yrttilevitteen kera.

Yrttilevite leivälle


1 dl maitorahkaa


1 dl margariinia tai voita

1 dl tuoreita silputtuja yrttejä

(esim. persiljaa, ruohosipulia, iisoppia, rakuunaa)

yrttisuolaa

Sekoita rahka ja rasva keskenään. Lisää sekaan silputut yrtit. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta yrttisuolalla ja levitä leivälle.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Nämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!Saako joulustressi sykkeen koholle? Toimi ruokaostoksilla kuten Pyry-JukkaMilloin viimeksi puhdistit? Jääkaapin unohdettu yksityiskohta voi olla pahan hajun lähdeNähtiinkö Hietaniemen hautausmaalla kummitus? Vahtimestari kertoo kylmäävän tarinanGranaattiomenan siemenet irti hetkessä – tämä kikka toimii!

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:33
    Joulu

    Nämä ovat joulun vaaranpaikat lemmikille – "Hyvin myrkyllisiä"

  • 09:22
    Puuro

    Yksi ainesosa saa riisipuuron maistumaan taivaalliselta!

  • 08:29
    Ruokakauppa

    Saako joulustressi sykkeen koholle? Toimi ruokaostoksilla kuten Pyry-Jukka

  • 06:49
    Siivous

    Milloin viimeksi puhdistit? Jääkaapin unohdettu yksityiskohta voi olla pahan hajun lähde

  • Eilen18:55
    Helsinki

    Nähtiinkö Hietaniemen hautausmaalla kummitus? Vahtimestari kertoo kylmäävän tarinan