Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kantarellipiirakka

Myllyn Paras
Julkaistu 26.07.2012 14:55

Kesän kullankeltaiset pienet aarteet pilkistävät metsässä. Ota kantarellit talteen ja leivo niistä maukasta piirakkaa.

Tarvitaan:

n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Sienitäyte:

1 rkl margariinia tai öljyä
½ l kantarelleja
2-3 sipulia varsineen
1 tl mineraalisuolaa, mustapippuria ja rakuunaa
1 dl pieniä kapriksia
100 g kantarellituorejuustoa (1 rasia)
2 dl sipulinmakuista hapan(ruoka)kermaa
2 munaa

Levitä sulanut taikina tasaisesti pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte paistamalla sienet ja silputut sipulit pannussa. Paista, kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut. Lisää mausteet, kaprikset ja tuorejuusto. Sekoita kermavalmiste ja munat. Levitä sieni-sipuliseos vuokaan ja kaada päälle kerma-munaliemi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia.

Vinkki: Voit käyttää kapristen tilalla tuntemiasi luonnon yrttejä: esim. pientä nokkosta tai puna- tai valkoapilaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmäRajuksi povattu RSV-epidemia kuormittaa sairaaloita – "Voi olla iäkkäillä potilailla influenssaa pahempi"Tutkijat selvittivät, miten todennäköisimmin voitat kivi, paperi, sakset -pelinÄlypuhelin voi rapauttaa keskittymiskyvyn – näin aivotutkija korjasi rutiinejaan: "Pari iltaa meni"Huijausvaroitus: Saitko tällaisen viestin "S-Pankilta"? Älä mene lankaan!Kiinalainen autovalmistaja yritti esitellä uuden katumaasturinsa voimaa – testi meni vaarallisella tavalla pieleen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 06:51
    Tartuntataudit

    Rajuksi povattu RSV-epidemia kuormittaa sairaaloita – "Voi olla iäkkäillä potilailla influenssaa pahempi"

  • Eilen19:59
    Vapaa-aika

    Tutkijat selvittivät, miten todennäköisimmin voitat kivi, paperi, sakset -pelin

  • Eilen17:33
    Aivoterveys

    Älypuhelin voi rapauttaa keskittymiskyvyn – näin aivotutkija korjasi rutiinejaan: "Pari iltaa meni"

  • Eilen14:45
    Verkkohuijaukset

    Huijausvaroitus: Saitko tällaisen viestin "S-Pankilta"? Älä mene lankaan!