Kanta-Hämeessä koronaan on kuollut rokotteen saaneita – THL:n Salminen: "Odotettua, että osalla voi käydä näin"

0:50
Miksi Kanta-Hämeessä kuoli niin paljon rokotettuja? THL:n johtaja Mika Salminen vastaa (videolla puhutaan virheellisesti Päijät-Hämeestä).

THL:n johtaja Mika Salminen ei ole yllättynyt, että Kanta-Hämeen keskussairaalan sairaalaepidemioissa on kuollut myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat jo saaneet koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Kanta-Hämeen keskussairaalan sairaalaepidemioihin liittyvässä tartuntaketjussa on ollut noin sata tartuntaa. Tartunnan saaneista 17 oli kuollut viime viikon perjantaihin mennessä.

Tartunnan 4.6. mennessä saaneista 57:stä potilaasta 41 oli jo saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen. Kanta-Hämeessä on sairaalaepidemioiden vuoksi kuollut koronaan myös sellaisia henkilöitä, jotka ovat jo saaneet ensimmäisen rokoteannoksen.

Tämä ei kuitenkaan THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan ole merkki siitä, että koronarokotteet toimisivat huonosti.

– Rokotteiden teho on erinomaisen hyvä, mutta mikään ei anna täydellistä suojaa, Salminen toteaa MTV Uutiset Livelle.

– Ne henkilöt, jotka ovat valitettavasti tautiin menehtyneet rokotteen saamisesta huolimatta ovat olleet varsin heikkoja ja sairaita. 

Tilanne ei yllättänyt Salmista.

– Tämmöinen ei ole mitenkään poikkeuksellista, vaan ihan odotettua, että osalla voi käydä näin. Mutta se koskee nimenomaan sellaisia henkilöitä, joiden immuunijärjestelmä on muista syistä heikentynyt, Salminen kertoo.

Kanta-Hämeen keskussairaalan infektioylilääkäri Janne Mikkola muistutti aiemmin MTV Uutisten haastattelussa, että ensimmäinen rokoteannos ei vielä anna kovin vahvaa suojaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja