Mainos

Kansanedustaja sujautti nuuskan ylähuuleensa kesken eduskunnan täysistunnon – Perussuomalaisten Juha Mäenpää tunnustaa: "Ei se varmaan hyvän tavan mukaista ole"

Perussuomalaiset esitti eilen hallitukselle epäluottamusta eduskunnassa. Käänne ei jäänyt kuitenkaan täysistunnon ainoaksi huomiota herättäneeksi seikaksi perussuomalaisten riveistä.

Kesken perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion puheenvuoron, taustalla tapahtui ensi näkemältä huomaamaton kädenliike. Asian otti esille Ilta-Sanomat, jonka videolla tilanne näkyy.

Tavion taustalla istuu ensimmäisellä kansanedustajakaudellaan oleva Juha Mäenpää (ps.), joka näyttäisi videolla asettavan ylähuuleensa nuuskan.

Soitto Mäenpäälle vahvistaa, että täysistunnon aikana huulen alle sujahti kuin sujahtikin nuuskapussi.

– Ei se nyt varmaan mitenkään hyvän tavan mukaista ole, enkä pidä sitä fiksuna tapana, Mäenpää toteaa MTV Uutisille.

Suoranaista ohjetta nuuskan käytölle ei eduskunnassa tiettävästi ole.

Mäenpää: Nuuskaa päänsärkyyn

Mäenpää kertoo hakevansa toisinaan nuuskaa Haaparannasta, ja näin oli hänen mukaansa menetelty nytkin kyseessä olleen nuuskapurnukan kanssa.

Kansanedustajan mukaan hän käyttää nuuskaa lievittääkseen pää- ja niskakipujaan. Aiemmin hänellä oli ollut kipuihin vahvempi lääkitys, mutta hänen mielestään nuuskaaminen on ”turvallisempi vaihtoehto”.

– Itse kun avun saan siitä, niin siitä on muodostunut luonnollinen tapa. Ei sitä osaa ajatella sillä tavalla negatiivisessa sävyssä, hän kertoo.

Yleisesti nuuska ei ole lääkärien suosittelema hoitokeino migreeniin, vaikka osa ihmisistä pääkipuihin sitä käyttääkin.

”Pidä turpasi kiinni”

47-vuotiaalla ilomäkeläisellä kansanedustajalla on piisannut mediassa uutisoituja räväköitä edesottamuksia jo ennen Arkadianmäelle astelua.

Ilmajoen kunnanhallituksen kokouksessa hän lateli jopa poliisin tutkintapyyntöön johtanutta palautetta vuonna 2016. Ylen mukaan mies oli sanonut kunnan hallinto- ja talousjohtajalle ”pidä turpasi kiinni, senkin räkänokka”. Syytettä asiasta ei nostettu.

Aiempi kohu syntyi, kun Mäenpää kiitti jumalaa Niinisaloon turvapaikanhakijoille suunniteltujen majoitustilojen tulipalosta. Vuonna 2015 kirjoitettu Facebook-päivitys on sittemmin poistettu.

Tulipalosta jakamansa uutisen saatesanoiksi Mäenpää oli kirjoittanut ”Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu.” Myöhemmin hän pyysi sanojaan anteeksi, mutta kiisti tarkoittaneensa, että olisi toivonut vastaanottokeskuksen palamista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja