Kansanedustaja puolustaa homouden piilottamista jääkiekkojoukkueessa

Kokoomuksen kansanedustaja ja jääkiekon pelaajayhdistyksen, Suomen Jääkiekkoilijat ry:n puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo katsoo, että homoutta ei kannata "julkistaa" joukkuelajeissa.

– Me pelaajayhdistyksenä ja pelaajina olemme sitä mieltä, että saa olla homo, mutta se, että pelaajauran aikana joukkueurheilija tulee ulos kaapista, niin se on erittäin vaikea yhtälö, Wallinheimo sanoi Radio Novan Enbuske Linnanahde Crew:n haastattelussa.

Hän perustelee näkemystään sillä, että jääkiekkojoukkueet ovat tiiviitä ryhmiä, ja jo pienestä pitäen pelaajien kanssa rakennetaan dynaamista ryhmää, "johon edes pieni paperin pala ei pääse sisään".

Wallinheimon mukaan täytyy myös huomioida, että vastustaja saattaisi käyttää tietoa hyväksi.

"Olen myös itse kuullut homottelua"

– Emmehän me kerro loukkaantumisistakaan. Jos pelaaja on pahasti loukkaantunut, niin oma joukkue kyllä tietää sen, mutta ei siitä kerrota eteenpäin, koska vastustaja voisi käyttää sitä hyväksi, Wallinheimo jatkaa.

Wallinheimo on kuulut myös oman uransa aikana kaukalossa paljon solvaamista, jolla yritetään vaikuttaa pelin kulkuun.

– Homottelua on ollut, ja sanottu,  että olen ollut tyttöystäväsi kanssa. Näin vastustaja yrittää psykologisesti murentaa.

Julkinen homouden tunnustaminen nostaisi Wallinheimon mukaan joukkueen aina silmätikuksi.

– Se joukkue olisi aina suurennuslasin alla ja väitän, että jääkiekossa on homoja ja hekään eivät halua sitä, mitä se tekisi joukkueelle. 

Wallinheimon haastattelun voit kuunnella Radio Novan sivuilta

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja