Kansanedustaja Elorannalla koronatartunta – ihmettelee tartunnan lähdettä

0:32
Olisiko tällä laitteella tartunta onnistuttu välttämään? K-Citymarket Kotkassa testattiin ostoskorien desifiointilaitetta.

Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannalla (sd.) todettiin lauantaina koronatartunta.

Eloranta sai tiedon tartunnasta lauantaina aamulla. Tällä hetkellä hän potee tautia kotonaan ja kärsii pääkivusta, lievästä kurkkukivusta ja uupumuksesta. 

– Hiukan on raskas olo hengittäessä mutta toistaiseksi olen selvinnyt melko lievillä oireilla, Eloranta kertoo.

Elorannan oireet alkoivat torstai-iltana.

Eloranta ei tiedä, mistä on saanut tartunnan. Aiemmin lauantaina hän kertoi STT:n haastattelussa käyneensä viimeisen viikon aikana yhden kerran ruokakaupassa. Eloranta arveli STT:lle, että tartunta olisi voinut tulla ruokakärryjen kahvasta.

– Yleensä käytän aina kaupassa hansikkaita, mutta tällä kertaa ne jäivät autoon. Olisiko virus voinut sitten tarttua ruokakärryjen kahvasta, vaikka käytin kyllä käsidesiä, Eloranta pohti.

Eloranta kommentoi MTV Uutisille, että hän pitää kuitenkin tartunnan saamista ruokakärryjen kahvasta epätodennäköisenä.

– Koronatartunnan saaminen kosketustartuntana pintojen kautta on hyvin epätodennäköistä, enkä halua viestittää, että esimerkiksi maskien käyttäminen olisi turhaa. Päinvastoin, kaikkien tulisi mielestäni käyttää maskia esimerkiksi ruokakaupassa asioidessaan.

Eloranta sanoi STT:lle olleensa torstaina eduskunnassa noin 2,5 tuntia, minä aikana ainoa ryhmätapaaminen oli sivistysvaliokunnan kokous.

– Minun oli tarkoitus osallistua myös (täysistuntosalin) kyselytunnille, mutta samaan aikaan minulla oli Eurooppa-asioihin liittynyt etäkokous. Päätin valita etäkokouksen, näin jälkeenpäin ajatellen onneksi.

Juttua muokattu klo. 19.22. Lisätty Elorannan kommentit hänen voinnistaan sekä kommentit siitä, että Eloranta ei pidä kosketustartuntaa todennäköisenä tartunnan lähteenä, kuten otsikosta saattoi aiemmin päätellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja