Mainos

Kansallisooppera toivoo Robin Hoodin innostavan nuoria poikia

Säveltäjä Jukka Linkolan uusi seikkailuooppera Robin Hood saa ensi-iltansa kansallisoopperassa ensi perjantaina. Tekijät uskovat, että ooppera kiinnostaa juuri sitä ryhmää, joka ei yleensä käy oopperassa eli nuoria poikia.

Robin Hood on Sherwoodin metsissä elävä lainsuojaton ja taitava jousimies, joka varastaa rikkailta ja antaa köyhille. Tarina kiinnosti säveltäjä Jukka Linkolaa jo nuorena.

- Olen pyrkinyt säveltämään niin kaunista musiikkia kuin osaan, ja toisaalta leikillistä silloin kun se on tarpeen. Tässä on sekä huumoria että vakavasti otettavaa yritystä tehdä kaunista, melodista ja koskettavaa musiikkia, kuvailee Linkola urakkaansa.

Tarinassa on vahva ja selkeä moraali: hyvä erottuu pahasta, ja kaiken takana on rakkaus.

Ohjaaja Kari Heiskanen kuvailee oopperaa myös "tulonjakonäytelmäksi".

- Keskeinen teema on rakkaus, ja rakkausteeman moraali on ilon moraalia, joka syntyy vapaaehtoisuudesta - toisin kuin esimerkiksi velvollisuusmoraali. Perinteisesti tämä on tulonjakonäytelmä, että otetaan rikkailta ja jaetaan köyhille. Yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus tulee sitä kautta automaattisesti ja samalla myöskin vapaus, pohtii Heiskanen.

Toimintaa ja monia taistelukohtauksia sisältävän oopperan lavastukset vaativat myös tavallista runsaammin mielikuvitusta, kertoo lavastaja Kati Lukka.

- Olimme ohjaajan kanssa samoilla linjoilla, että koko perheen ooppera saa olla mahdollisimman runsas, värikäs ja kaunis, sanoo Lukka.

Koko perheelle tarkoitettu ooppera Sherwoodin lainsuojattomasta aloittaa Suomen Kansallisoopperan satavuotisjuhlavuoden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.