Kansallismuseon pihapiiri kokee täysmyllerryksen: Katso, onko sinun suosikkisuunnitelmasi myyttinen ufo-lautanen vai urbaani niittymaisema

Tuore hallitus on sitoutunut hallitusohjelmassaan Kansallismuseon laajentamishankkeeseen. Museo tulee muuttumaan uudenlaiseksi päärakennuksen, lisärakennuksen ja pihapuiston kokonaisuudeksi. Viisi erilaista ehdotusta kisaavat nyt helsinkiläismuseon lopullisesta ulkomuodosta.

Ehdotuksia Kansallismuseon järjestämään Uusi Kansallinen -kilpailuun tuli kokonaisuudessaan 184 kappaletta, joista viisi on edennyt kilpailulautakunnan seulan läpi "viimeiseen erään".

Uudenlaisen museokokonaisuuden on tavoite olla valmiina vuonna 2025. Sen on tarkoitus palvella uudenlaisia taidenäyttelyitä ja mahdollistaa esimerkiksi erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia. Kaikissa ehdotuksissa tapahtuma- ja näyttelytila tulisi osittain myös maan alle.

Lopullinen ulkonäkö selviää tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä. Alta voit katsoa kilpailutyöt, joista yksi valitaan Kansallismuseon uudeksi ilmeeksi. Mikä on sinun suosikkisi?

Asuuri

Atlas

Haapio

Kolme Pihaa

Lähde


Finalistitöihin voi tutustua tarkemmin kilpailun verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat