Mainos

Kansalaiset voivat pian hakea fi-verkkotunnuksia

Suomalaista verkkotunnusta voivat hakea itselleen 15 vuotta täyttäneet kansalaiset, joilla on suomalainen henkilötunnus sekä kotipaikka Suomessa.

Suomalaisen verkkotunnuksen käyttömahdollisuus laajenee. Maaliskuun alusta lähtien fi-tunnusta voivat hakea myös yksityishenkilöt. Tähän asti sitä ovat saaneet käyttää vain yritykset ja yhteisöt.

Muutoksen mahdollistaa verkkotunnuslain muutos, jonka tasavallan presidentti vahvisti viime huhtikuussa.

Viestintäviraston mukaan suomalaista verkkotunnusta voivat hakea itselleen 15 vuotta täyttäneet kansalaiset, joilla on suomalainen henkilötunnus sekä kotipaikka Suomessa. Tunnus voi olla mikä tahansa vapaa yleisnimi, lyhenne tai erisnimi.

Fi-verkkotunnuksia voi hakea joko internetpalveluntarjoajan kautta tai suoraan Viestintäviraston verkkotunnuspalvelusta. Tunnuksen hakeminen verkkotunnuspalvelun kautta edellyttää etukäteisrekisteröintiä, jotta tarvittavat salasanalistat ehditään toimittaa asiakkaalle. Rekisteröinti alkaa helmikuun alussa.

Ensi kuun alusta lähtien myös fi-verkkotunnuksen käyttömaksu alenee. Verkkotunnus maksaa jatkossa 52 euroa eli kolme euroa vähemmän kuin ennen. Tunnus on voimassa kolme vuotta kerrallaan.

Helmikuun alusta lähtien Viestintävirasto ei myöskään enää peri maksua siitä, että asiakas siirtää fi-verkkotunnuksensa nimipalvelimet internetpalveluntarjoajalta toiselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.