Kansainvälinen rikollisliiga ulotti lonkeronsa Sysmään, epäilee poliisi – lomamökin alta tehtiin suuri huumelöytö

Sysmäläiseltä lomamökiltä löydetyn yli 20 kilon amfetamiinilastin epäillään liittyvän kansainväliseen huumerinkiin.

Poliisi löysi marraskuussa sysmäläisen lomakiinteistön alta kaksi kassia, joista löytyi yli 20 kiloa amfetamiinia. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi maaliskuussa tapaukseen liittyen noin 40-vuotiaan liettualaisen miehen epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta sekä hieman yli 30-vuotiaan lahtelaismiehen samassa juttukokonaisuudessa.

Liettualainen mies oli aiemmin vuokrannut kyseistä lomapaikkaa, ja hän oli viimeisin paikassa majoittunut vieras. Poliisi pääsi tätä kautta hänen jäljilleen.

Maaliskuussa mies vuokrasi saman mökin jälleen uudelleen, jolloin poliisi otti miehen tarkkailuun. Epäilty kävi mökillä ollessaan huumekätköllä, ja poliisi otti hänet kiinni sen jälkeen.

Poliisin mukaan liettualaisella oli kiinni jäädessään mökin alta haettu kilon paketti, jota hän oli toimittamassa eteenpäin.

Liettualaismies kertoi toimeksiantajastaan

Poliisin mukaan tapauksen esitutkinta on nyt valmistunut, ja sen perusteella amfetamiinilöydön epäillään liittyvän kansainväliseen huumausaineiden levitykseen.

Poliisin mukaan sysmäläiseltä mökiltä takavarikoitujen amfetamiinien vertailunäytteissä löytyi yhteys tullin vuosien 2017 ja 2018 tutkintailmoituksissa oleviin kansainvälisiin rikoksiin.

Poliisin mukaan liettualainen mies kertoi esitutkinnassa, kenen toimeksiannosta hän on toiminut, mutta poliisi ei ole päässyt kuulemaan kyseistä henkilöä.

Poliisin mukaan liettualainen mies sai amfetamiinin välityksestä palkkioksi tuhat euroa jokaiselta erilliseltä välitysmatkalta. Poliisi huomauttaa tiedotteessa, että vaikka summa tuntuu pieneltä, suhteutettuna liettualaiseen elintasoon kyse on noin kuukauden palkasta.

Lahtelaismies mukana maahantuonnissa

Hieman yli 30-vuotiaan lahtelaismiehen epäillään toimineen Suomessa osana huumausaineiden maahantuontiorganisaatiota. Poliisin mukaan miehen epäillään toimineen United Brotherhood -rikollisryhmän toimeksiannosta.

Lahtelaismiehen epäillään toimittaneen liettualaiselle käteistä rahaa vähintään 10 000 euroa, joka oli maksua jo tammikuussa Asikkalan Vääksyssä välitetystä amfetamiinista. Poliisi arvioi, että rahamäärän perusteella jo välitettyä amfetamiinia on ollut vähintään kaksi kiloa. Lahtelainen on saanut toiminnastaan palkkioksi muutaman sata euroa.

Liettualaismies on edelleen tutkintavankeudessa, mutta lahtelaismies on esitutkinnan aikana vapautettu matkustuskieltoon.

Poliisi ei epäile esitutkinnan perusteella mökin omistajalla tai vuokraajalla olleen yhteyttä huumausainekauppaan.

Lue myös:

    Uusimmat