Kansainvälinen media kysyi Suomen tulevalta presidentiltä itänaapurista – "En näe minkäänlaista viestintää Putinin tai Venäjän poliittisen johdon kanssa"

Alexander Stubb sai onnittelupuhelun presidentti Niinistöltä 5:59
Alexander Stubb sai onnittelupuhelun presidentti Niinistöltä

Presidentinvaalien tulosillassa oli paikalla runsaasti kansainvälistä mediaa.

Suomen seuraavaksi presidentiksi valituksi tullut kokoomuksen Alexander Stubb kertoi kansainväliselle medialle myöhään vaali-iltana, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa on vaikeaa saada aikaan minkäänlaista dialogia niin kauan, kun Venäjä jatkaa aggressiivista hyökkäyssotaansa Ukrainaa vastaan.

– En näe minkäänlaista viestintää Putinin tai Venäjän poliittisen johdon kanssa lähitulevaisuudessa. Totta kai kaikki haluavat löytää tien rauhaan, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että tie rauhaan kulkee sotatantereen kautta, sanoi Stubb.

Kansainvälinen media oli kiinnostunut Venäjästä ja Suomen roolista Natossa. Stubbilta kysyttiin, voisiko hän puhua koko Naton liittokunnan puolesta Venäjän johdolle. Hän vastasi, ettei näe Suomen roolia Natossa Venäjän kautta.

Stubbilta kysyttiin myös suhteesta Turkkiin.

Vaalien tulosillassa Helsingin kaupungintalolla oli paikalla runsaasti kansainvälistä mediaa, jolle pidetyn lyhyen lehdistötilaisuuden aikana vain muutama toimittaja ehti esittää kysymyksensä Stubbille. Tämä vastasi pitkällisesti ensimmäisenä esitettyihin kysymyksiin.

Suomen vaaleja seurasi paikan päällä mediaa esimerkiksi Ruotsista, Norjasta ja Turkista.

Lue myös:

    Uusimmat