Mainos

Kansa verottaisi pääomatuloja kuten tavallista palkkaa

Enemmistö suomalaisista kannattaa pääomatulojen verottamista progressiivisesti. Myös pääomaverojen korottaminen ylipäätään saa kansan tuen. MTV:n uutiset kysyi asiaa runsaalta 2 200 suomalaiselta.

Seitsemän vastaajaa kymmenestä on sitä mieltä, että pääomatuloja pitäisi verottaa progressiivisesti samaan tapaan kuin ansiotuloja. Tällä hetkellä pääomatuloista pitää maksaa veroa 28 prosenttia riippumatta siitä, kuinka paljon tuloja saa. Ansiotuloissa veroprosentti nousee pääomaveroa korkeammaksi, kun ansiotulot ovat vuodessa runsaat 30 000 euroa.

Alivaltiosihteeri Martti Hetemäen johtamalta työryhmältä odotetaan ensimmäisiä verolinjauksia vielä tämän kevään aikana. Kansan enemmistön mielipiteen mukaisesti työryhmältä odotetaan pääomaveroon pientä korotusta, mutta se olisi samansuuruinen tuloista riippumatta.

Kansa: Yhteisöveroa ei tarvitse laskea

Pääomaverojen korotuksella on arveltu kompensoitavan yhteisöveron laskua. Yrityksiltä ja yhteisöiltä perittävän yhteisöveron alentamisella hallitus haluaa edistää työllisyyttä. Kansan mielestä yhteisöveron lasku ei kuitenkaan ole tarpeellinen. Ainoastaan runsaat 10 prosenttia kannattaa yhteisöveron alentamista.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä kansa ei ole oivaltanut yhteisöveron alentamisen ja työllisyyden välistä yhteyttä.

- Kun sitä keskustelua ruvetaan käymään että mitä pitää tehdä että saadaan uusia investointeja, uusia työpaikkoja, niin moni varmaan sitten muodostaa uudenlaisen käsityksen verotuksen kokonaisuudesta, Katainen sanoo.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.