Mainos

Kansa uskoo Vanhasen kykyihin pääministerinä

Suomalaiset pitävät pääministeri Matti Vanhasen ammattitaitoa hyvänä, mutta arvioivat hänen johtamistaitojensa taantuneen hieman viime vuodesta.

Pääministeri Matti Vanhanen saa kyselytutkimuksen mukaan kansalaisilta luottamusta kykyihinsä hallituksen johtajana. Häntä arvostetaan yhtä paljon myös julkisen esiintymisensä perusteella.

Sekä esiintymiskyvystä että pääministerin tehtävien hoidosta Vanhanen saa kouluarvosanaksi 7,8, kun pääministerin yleisarvio tehtäviensä hoidosta on 7,4.

Väli-Suomen sanomalehtien Suomen Gallupilta tilaaman tutkimuksen mukaan Vanhasen johtamistaitojen arvioitiin kuitenkin hieman taantuneen viime vuodesta.

Selvästi huonoiten Vanhasen katsottiin menestyneen työllisyyden hoidossa ja työmarkkinakysymyksissä. Niistä arvosanaksi annettiin 6,9.

Myös aluepolitiikan hoidosta löydetään puutteita. Maan eri osien tasapainoista kehitystä koskeva arvosana putosi vuodessa 7,2:sta 6,9:ään. Ulkopolitiikka ja EU-asioiden hoito arvioidaan kuitenkin noin 7,5 tasolle.

Naiset antavat kyselyssä Vanhaselle korkeampia arvosanoja kuin miehet. Tukea tulee myös viljelijöiltä ja eläkeläisiltä. Loka-marraskuun vaihteessa tehtyyn kyselyyn osallistui tuhat suomalaista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.