Mainos

Kansa kummissaan hallituskriisistä: "Pitääkö meidät myydä jollekin toiselle valtiolle"

MTV Uutiset kysyi illan aikana suomalaisilta, mitä mieltä kansa on sote-sotkusta ja hallituskriisistä. Toimittaja Outi Airola kuljeskeli Kokkolan kaduilla Keski-Pohjanmaalla.

Pääviestinä valtioneuvoston linnaan ja neuvottelijoille on se, että luottamus menee, jos vielä tuumaillaan.

– Kyllä tietysti tekis mieli sanoo vähän niinku tuolla yritysmaailmassa, että tulosta pitäs saada. Ei se tällä mee eteenpäin, ja tuumataan ja tuumataan. Sotea yritti edellinen hallitus kasaan eikä siitä tullut mitään. Sotea yrittää nyt tämäkin hallitus kasaan eikä siitäkään tahdo tulla mitään. Mä en tiiä eikö siellä oikein oo semmosia päättäjiä jotka sais asioita kuntoon.

Kokkolassa myös perättiin poliitikoilta kykyä hoitaa omaa työtään.

– Tottakai nää on vaikeita asioita, en  mää sitä kiellä mutta poliitikkojen tehtävä on hoitaa asioita ja tehdä päätöksiä. Kyllä sillon pitää myöskin saada aikaan.

– En mä tiiä pitääkö meidät myydä sitten jollekin toiselle valtiolle, kun ei kerran omat päättäjät saa mitään aikaiseksi, toteaa Matti Jaakola.

Hallituksen hajoamisen syyksi ei sotea haluttaisi. Se koetaan liian pieneksi asiaksi niin radikaalille liikkeelle.

– Pitäis vähän hengähtää ja miettiä, että järkevämpiä ratkaisujakin löytyy. Ei tarvi ihan noin radikaali olla, jotain maalaisjärkeä täytyy olla, Juha Honkarinta sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.