Kannattaako nelihenkisen perheen matkustaa Helsingistä Ouluun ja takaisin autolla vai junalla?

Kumpi tulee halvemmaksi yksittäisellä reissulla, auto vai juna? 2:00
Kumpi tulee halvemmaksi nelihenkisen perheen yksittäisellä reissulla, auto vai juna? Hinnat on laskettu alkuviikon hinnoilla. VR:n äkkilähtöhinnat on laskettu keskiviikosta perjantaihin kestävälle reissulle.

Kannattaako nelihenkisen perheen lähteä reissuun junalla vai omalla autollaan, jos tarkoitus on päästä mahdollisimman halvalla?

Bensiinin ja dieselin hinta on noussut hurjiin lukemiin. 95-oktaanisen bensiinin keskihinta oli Suomessa eilen Polttoaine.netin mukaan 2,169 euroa litralta, ja dieselin jopa 2,224 euroa per litra.

Mutta tuleeko auto vai juna tällä hetkellä edullisemmaksi yksittäisellä reissulla, jos verrataan vain arvioituja polttoainekuluja sekä junalippujen hintoja? Päästöjen puolesta juna voittaa bensiinikäyttöisen henkilöauton, mutta mitäpä, jos tarkastellaan pelkästään tietyn matkan kustannuksia?

Viiden jälkeen -ohjelma selvitti, minkä verran nelihenkisen perheen reissu Helsingistä Ouluun ja takaisin maksaisi kummallakin liikennevälineellä tällä hetkellä. Katso vastaus artikkelin yläpuolella olevalta videolta!


Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat