Mainos

Kankaanniemen kompastuminen vei perussuomalaisilta kokeneen neuvottelijan

Perussuomalaiset jatkaa hallitusneuvotteluja ilman yhtä kokenutta pelaajaa Toimi Kankaanniemen kompastuttua viestikohuun. Keskisuomalainen paljasti Kankaanniemen lähetelleen härskejä viestejä puolueeseen kytköksissä olleille naisille.

Puolueesta reagoitiin kohuun nopeasti, ja selittelyt jätettiin sikseen. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström ilmoitti iltapäivällä, että Kankaanniemi siirtyy hallitusneuvotteluista tavalliseksi kansanedustajaksi, mutta muita seuraamuksia ei tule. Hän myönsi tapauksen olevan puolueelle kiusallinen.

– Jokainen ymmärtää, että tällaiset ovat aina kiusallisia. Erittäin ikävä tapaus, Lindström sanoi.

Kankaanniemi itse pysytteli poissa julkisuudesta, ja ryhmänjohtajakin joutui käsittelemään asiaa hänen kanssaan tekstiviestien välityksellä.

– Mieluummin minä keskustelen ihmisen kanssa noin niin kuin suusanallisesti kuin tekstiviestin välityksellä. Se ei nyt onnistunut, Lindström totesi.

Hän ei avannut enempää Kankaanniemen kanssa käymäänsä keskustelua. Viestistä kävi hänen mukaansa kuitenkin ilmi, että Kankaanniemi on pahoillaan tapahtuneesta.

Kova kolaus raittiusmiehen uskottavuuteen 

Lindström kertoi tehneensä päätöksen Kankaanniemen kohtelusta keskusteltuaan puheenjohtaja Timo Soinin kanssa. Soini sanoi Kankaanniemen harkintakyvyn pettäneen täydellisesti, mutta ei halunnut hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa enempää analysoida kuprun merkitystä puolueelle. 

– Nujerrus ja armo. Eli Toimi kertoi mitä on tehnyt, tunnusti, pyysi anteeksi ja vetäytyi hallitusneuvotteluista, Soini sanoi.

Viestikohu on iso ruttu Kankaanniemen henkilökohtaiseen julkisuuskuvaan ja uskottavuuteen. Entinen kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja ministeri muistetaan raittiusmiehenä, joka sai salmiakkikossun pois Alkon hyllyiltä. MTV Uutiset kaivoi arkistoistaan myös tiedon, jonka mukaan Kankaanniemi yritti 1990-luvulla myös lopettaa eroottiset puhelinlinjat.

STT ei tavoittanut Kankaanniemeä kommentoimaan asiaa.

Keskisuomalaisen haastattelussa Kankaanniemi pahoitteli tapahtunutta ja sanoi olleensa "tavattoman tyhmä ja harkitsematon".   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.