Mainos

Tutkija: Kankaanniemen ministerihaaveet voi todennäköisesti haudata

Erikoistutkija Erkka Railo Turun yliopistosta sanoo MTV uutisille, että viestit ovat ilman muuta kolhu Toimi Kankaanniemen (ps) poliittiselle imagolle.

Erkka Railon mukaan suomalainen poliittinen kulttuuri on kehittynyt sellaiseksi, että korkeassa asemassa olevilta henkilöiltä edellytetään kansankin parissa täydellistä nuhteettomuutta.

Kankaanniemeä on veikkailtu ministeriksi tai jopa eduskunnan uudeksi puhemieheksi. Vaikka Toimi Kankaanniemi on erittäin kokenut poliitikko, saattavat Facebook-viestit olla heti alkuunsa loppu haaveille muusta, kuin rivikansanedustajan töistä.

– Kun katsoo suomalaisten skandaalien historia, niin puolueilla on kehittynyt sellainen tapa, että ne henkilöt, jotka ovat joutuneet tällaisiin skandaaleihin, eivät yleensä pääse näkyviin poliittisiin tehtäviin. Ennen muuta tietysti ministerin tehtäviin, Railo sanoo.

Kankaanniemi HS:lle: Vetäydyn hallitusneuvotteluista

Helsingin Sanomille lähettämässään tekstiviestissä Kankaanniemi kertoo, ettei jatka edustajana hallitusneuvotteluissa. "Keskityn kansanedustajan työhön", hän kirjoittaa lehdelle. 

Railo muistuttaa, että pallo asiassa on ensimmäiseksi perussuomalaisten johdolla. Tutkijan mielestä ensimmäisistä kommenteista näkee, että puolueessa suhtaudutaan tilanteeseen erittäin vakavasti.

– Yleisesti voidaan todeta, että puolueelle on aikamoinen rasite, jos ministerinä on henkilö, jolla on vaara joutua julkisiin huhuihin tai skandaaleihin. Puolueet ovat olleet erittäin varovaisia ja pitäytyneet laittamasta ministerin tehtäviin tällaisia henkilöitä.

Railo sanoo, että poliittisen kulttuurin tiukkuutta voi kritisoidakin. Välillä huhut ovat jopa suhteettomia oikeisiin tapahtumiin nähden.

Tutkijan mukaan Kankaanniemelle jää skandaalista kolhu. Eikä puoluekaan ole mielissään. Railo kuitenkin antaa tunnustusta perussuomalaisten kriisiviestinnälle, myös Kankaanniemelle. Kankaanniemi myönsi heti viestit ja puheenjohtaja Timo Soini tuomitsi käytöksen heti.

– On tehty paljon asioita, joiden avulla kohu saattaa mennä nopeastikin ohi.

Railo kuitenkin muistuttaa, että tällaisissa tapauksissa on aina mahdollista, että asiasta paljostuu jotain uutta ja kohu saa taas vettä myllyyn.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.