Kanadalaisyhtiö Davie aikoo ostaa Helsingin telakan

Kanadalainen telakkayhtiö Davie on ilmoittanut aikovansa ostaa Helsingin telakkayhtiö Helsinki Shipyardin liiketoiminnan, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Davie kertoo käyttävänsä oikeuttaan ostaa liiketoiminta yksinoikeudella.

Kauppa ei ole vielä varma, sillä se edellyttää esimerkiksi talouteen, sääntelyyn ja juridiikkaan liittyvää perusteellista tarkastelua.

–  Mikäli yritysosto saadaan toteutettua, se yhdistää kaksi historiallista ja hyvin toisiaan täydentävää liiketoimintaa ja luo arktiselle laivanrakennukselle läntisen maailman johtavan kansainvälisen osaamiskeskuksen, Davien toimitusjohtaja James Davies sanoo tiedotteessa.

Meneillään oleva prosessi on muilta osin luottamuksellinen. Davie kertoo antavansa lisäkommentteja vasta merkittävän virstanpylvään, kuten kauppakirjan allekirjoittamisen, jälkeen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat, jonka mukaan telakasta on käyty salaisia neuvotteluja jo vuodenvaihteesta alkaen. Davien viestintäjohtaja kertoo lehdelle, että kauppa voidaan saada maaliin parhaassa tapauksessa jo viikkojen kuluessa.

Helsinki Shipyardin omistaa tällä hetkellä tällä hetkellä kyproslainen sijoitusyhtiö Algador Holdings, jonka omistaa kaksi venäläistä liikemiestä. Telakkaa tai sen omistajia vastaan ei ole asetettu pakotteita.

Uutista päivitetty kauttaaltaan kello 11.25.

Lue myös:

    Uusimmat