Mainos

Kanadalaisnainen heräsi pahimpaan painajaiseensa – oli jätetty yksin nukkumaan säkkipimeään, lukittuun lentokoneeseen ilman toimivaa kännykkää

2:02
Kanadalaisnainen kertoo kauhunhetkistään tyhjässä lentokoneessa.

Kanadalainen Tiffani Adams oli Air Canadan lennolla, kun hänen pahin painajaisensa kävi toteen.

Kyseessä oli rutiininomainen kotimaan lento Quebecista Torontoon, joka kestää puolitoista tuntia. Kone pääsi ongelmitta määränpäähänsä, mutta uneen vaipuneen Adamsin havahduttua hän koko järkytyksen.

Adams kertoi kokemuksistaan Facebookissa. Hänen päivityksensä välitti lentoyhtiölle hänen ystävänsä Deanna Noel-Dale.

Täysin tyhjä ja pimeä kone

Lento oli puolityhjä ja Adams nukahti lennon kuluessa omalle penkkirivilleen. Kun hän viimeinen heräsi, lento oli jo määränpäässään Torontossa. Kone oli täysin tyhjä ja pimeä.

Adams hapuili esiin puhelimensa, mutta puhelimen akku oli loppunut hänen nukkuessaan. Lentokoneessa ei ollut virta päällä, joten Adams ei pystynyt lataamaan puhelimensa akkua. Hän joutui kauhun valtaan pimeässä suljetussa tilassa.

Adamsin onnistui hapuilla koneen ohjaamoon asti. Ohjaamon ovi oli kaikeksi onneksi auki ja Adams pääsi sisään. Hän löysi ohjaamosta taskulampun ja onnistui sen valossa löytämään tiensä ovelle ja lukemaan ohjeet oven aukaisemiseksi.

Nainen sai oven auki vain havaitakseen, että kulkusilta koneeseen oli jo viety pois. Adams tuijotti ovesta. Matkaa maahan oli 10 metriä, mikä teki hyppäämisen mahdottomaksi.

Yhtiö pyytää anteeksi

Adams keksi seuraavaksi suunnata taskulampun valon koneen ulkorunkoon siinä toivossa, että kiinnittäisi valoon huomiota. Tuolloin lentokenttäajoneuvon kuljettaja huomasikin hänet, tuli avuksi ja vei turvaan.

Adams kertoo kärsineensä ahdistuksesta ja unettomuudesta kokemuksensa jälkeen. Lentoyhtiö Air Canada on pyytänyt syvästi anteeksi Adamsilta.

Air Canada tarjosi Adamsille kyydin lentokentältä kotiin. Lisäksi yhtiöstä on soitettu hänelle kahdesti ja pyydetty anteeksi.

Yhtiölle on edelleen täysin hämärän peitossa, miten yksi matkustaja on jäänyt henkilökunnalta havaitsematta heidän tarkastaessaan konetta lennon jälkeen. Yhtiö on ilmoittanut aloittavansa selvityksen asiasta.

Air Canada on ilmoittanut jatkavansa yhteydenpitioa Adamsin kanssa.

Adamsin kokemuksista uutisoi NPR.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja