Kanada nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen välieriin – voittomaalin iskenyt NHL-tähti hehkutti Sveitsiä: "Sillä ei ole väliä, keitä heillä on kokoonpanossa"

Kanada ja Sveitsi tarjoilivat hurjan trillerin torstain ensimmäisissä välierissä. Sveitsi johti pitkään ottelua, mutta Kanada nousi tasoihin vain 0,4 sekuntia ennen loppua ja otti lopulta voiton jatkoajalla.

Sveitsi oli mennyt toisen erän viimeisillä sekunneilla 2-1 johtoon. Mark Stone oli tasoittanut ottelun erän alussa. Kolmannessa erässä Damon Severson tasoitti pelin Stonen syötöstä. 

Stone ratkaisi itse ottelun jatkoajan puolessavälissä. 

– Tunnelma on todella mahtava. Silloin, kun pelaat pudotuspelejä, niin jokaisen täytyy nostaa omaa tasoaan. Severson otti roolia tasoitusmaalissa ja Dubois teki jäätävän suorituksen ratkaisuosumassa, Stone summasi.

Hän jakoi kehuja vastustajalle pelin jälkeen.

– Sveitsiä vastaan ei ole koskaan helppo pelata. Sillä ei ole mitään väliä, keitä heillä on kokoonpanossa. Heillä on mahtavia pelaajia ja joukkue pelaa hyvin yhteen. Heitä on vaikea ohittaa keskialueella, Stone sanoi.

Kanada oli todella hurjassa iskussa kolmannessa erässä, sillä laukaukset menivät kanukeille peräti 20-6. 

– Saimme todella paljon paikkoja, kun ottelu oli 1-1 tasatilanteessa. Hallitsimme silloin suurta osaa pelistä. Alivoima ei toiminut tänään tarpeeksi hyvin, mutta onnistuimme kuitenkin selviytymään, Stone jatkoi.

Ottawa Senatorsia ja Vegas Golden Knightsia NHL:ssä kuluneella kaudella edustanut Stone lähtee innoissaan kohti Bratislavassa pelattavia välieriä.

– Olen kuullut, että se on hieno kaupunki, mutta menemme hakemaan sinne ainoastaan yhtä asiaa, kultamitalia, Stone päätti.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Alla olevilla videoilla tasoitusmaalin iskeneen Kanadan Damon Seversonin ja Sveitsin Roman Josin kommentit pelin jälkeen.



Lue myös:

    Uusimmat