Kanaa maapähkinäkastikkeessa burkinafasolaisittain 13.8.2001

Toim. Kati Nappa

Afrikkalaisessa ruokahetkessä vieraina Villa Karon johtajatar Amelie Tougma ja kirjailija Vivi-Ann Sjögren.

Kanaa maapähkinäkastikkeessa burkinafasolaisittain

4 palaa broileria tai 1 kana
1 l vettä
ripaus suolaa

Kastike:

tilkka öljyä
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattisosetta (pyreetä)
pala tuoreteta tai kuivattua chiliä
250 g maapähkinöitä kanan keitinliemi
(suolaa)

1. Huuhdo broileripalat ja lisää ne kiehuvaan veteen. Keitä kypsäksi. Kokonaisen kanan kestää kypsyä ainakin tunti.
2. Anna jäähtyä, poista luut ja paloittele annospaloiksi.Voit käyttä myös muulla tavalla kypsennettyä broileria.
3. Paahda maapähkinät pannulla liedellä tai uunissa, niin että ruskea kuori alkaa irrota. Painele vähän jäähtyneitä pähkinöitä, niin kuoret irtoavat lopullisesti (voit käyttää myös huuhdottuja suolapähkinöitä).
4. Jauha maapähkinät vesitilkan kanssa monitoimikoneessa tahnaksi. Voit käyttää hienontamiseen myös morttelia.
5. Silppua sipuli, valkosipuli ja tuore chili.
6. Kullota sipulit öljyssä, lisää tomaattisose ja chili.
7. Sekoita joukkoon maapähkinätahna ja kanaliemi.
8. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 20 min.-1 tunti eli kunnes rasva nousee pinnalle.
9. Lisää kanapalat ja kuumenna.
10. Tarjoa keitetyn riisin, bataatti- tai jamsipalojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat