Kammottavan kova kuulasarja! Olympiavoittajan huonoin työntö kantoi 22,27 – mannerlaatat jytisivät USA:ssa

Yhdysvaltain Ryan Crouser latasi hirmuisen kuulasarjan USA:n Des Moinesissa. Kaikki hänen työntönsä kantoivat yli 22 metrin, ja heikoin laakikin oli peräti 22,27-metrinen.

Vuoden 2016 olympiavoittaja Crouser avasi pelin juuri 22,27:llä. Sen jälkeen tärähti sarjan paras: 22,72. Sarjan loppukin oli hurjaa luettavaa: 22,70, 22,63, 22,68 ja 22,44.

– Yritin valmistaa itseni maailmanennätykseen (Randy Barnesin hallussa tuloksella 23,12) tänään parhaani mukaan. Iso työntö tulee vielä, Crouser sanoi Yhdysvaltain yleisurheiluliiton mukaan.

Stadionennätyksen tehnyt Crouser iloitsi tasaisuudestaan, vaikka iso työntö, hänen skaalassaan 23-metrinen, ei tullutkaan. Crouser koki The Des Moines Register -lehden mukaan, että sellainen oli kuitenkin hyppysissä.

Historian toinen

Crouserista tuli vasta historian toinen kuulantyöntäjä, joka on ylittänyt kilpailussa kaikilla kuudella työnnöllään 22 metriä. Tempun oli aiemmin tehnyt olympiakultaa urallaan voittanut Italian Alessandro Andrei vuonna 1987.

Crouserin oma ennätys ja on 22,91, joka syntyi tämän vuoden heinäkuussa Yhdysvaltain Mariettassa. Se on myös maailman tämän vuoden kärkitulos.

Toiseksi Des Mainesissa sijoittui Yhdysvaltain Nick Ponzio tuloksella 21,19. Saman parhaallaan työntänyt maanmies Payton Otterdahl oli kisan kolmonen.

1:40
Ryan Crouser oli viime syksynä hyvillä mielin MM-hopeastaan Dohassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja