Kamerat pääsevät oikeussaliin: Lukuisista seksuaalirikoksista syytetyn Peter Nygårdin luovuttamista Yhdysvaltoihin käsitellään tänään

Jari työskenteli Peter Nygårdille kaksi vuotta – kertoo MTV Uutisille, minkälaista oli työskennellä hankalan esimiehen palveluksessa 3:52
Nygårdin entinen työntekijä Jari kertoi tarinansa MTV Uutisille. Katso harvinaista materiaalia rikoksista syytetyn muotimogulin makuuhuoneesta.

Seksuaalirikoksista syytetty suomalaiskanadalainen miljonääri Peter Nygård on tänään oikeuden kuultavana Kanadan Winnipegissä. Oikeus käsittelee hänen mahdollista luovuttamistaan Kanadasta Yhdysvaltoihin.

Miljonääri Peter Nygårdia, 80, syytetään Yhdysvalloissa muun muassa alaikäisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista ja kiristyksestä.

Kaikkiaan syytekohtia on yhdeksän. Nygård on kiistänyt syytteet.

Kuuleminen alkaa Winnipegissä kello 17 Suomen aikaa, ja muun muassa kanadalaiskanava CTV aikoo näyttää sen suorana. Mediat ovat saaneet poikkeusluvan tuoda kameransa oikeussaliin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Näin seksirikoksista syytetty Peter Nygård houkutteli ja kohteli suomalaisnaisia – katso vihdeolta hyytävät tarinat 9:25
Näin seksirikoksista syytetty Peter Nygård houkutteli ja kohteli suomalaisnaisia – katso vihdeolta hyytävät tarinat

Nygård pidätettiin Winnipegissä viime joulukuussa ja hän on ollut siitä asti vangittuna.

Hänen anomuksensa päästä vapaaksi takuita vastaan hylättiin aiemmin tänä vuonna.

Tuomari perusteli tätä syytteiden vakavuudella sekä sillä, että vapaana ollessaan Nygård voisi painostaa oikeusjutun todistajia.

Luovutuskäsittely piti alun perin järjestää vasta 15.–19. marraskuuta, mutta viime kuussa kerrottiin käsittelyn aikaistamisesta lokakuun alkuun. Samalla käsittely lyheni yksipäiväiseksi.

Kymmeniä uhreja, osa alaikäisiä

Nygårdin väitetyt rikokset tapahtuivat yhdysvaltalaissyyttäjien mukaan vuosien 1990 ja 2020 välillä.

Hänellä on syyttäjien mukaan ollut kymmeniä uhreja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Bahamalla, joukossa myös alaikäisiä tyttöjä.

Nygårdin kerrotaan ottaneen kohteekseen naisia ja tyttöjä, jotka tulivat köyhistä oloista tai joita oli aiemmin hyväksikäytetty.

Hän oli käyttänyt mallintöitä ja muita muotialan töitä verukkeena houkutellakseen näitä kohteitaan lähelleen.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

MTV Uutiset sai haltuunsa kotivideon nuoresta Linda Lampeniuksesta ja Peter Nygårdista – tämä USA:n matka johti nuoren viulistin ”helvettiin” 10:04
MTV Uutiset sai haltuunsa kotivideon nuoresta Linda Lampeniuksesta ja Peter Nygårdista – tämä USA:n matka johti nuoren viulistin ”helvettiin”

Naisia ja tyttöjä huumattiin

Syyttäjien mukaan Nygård käytti yhtiönsä varoja ylellisten illalliskutsujen ja muiden juhlien järjestämiseen, joissa naisia ja tyttöjä huumattiin ja joissa he joutuivat hyväksikäytetyiksi.

Nygårdin kerrotaan muun muassa raiskanneen uhrejaan hyvin väkivaltaisella tavalla. Yhtiön varoja oli käytetty myös esimerkiksi uhrien matkakuluihin, plastiikkakirurgiaan, abortteihin ja lasten elatusmaksuihin.

Tapausta on verrattu vuonna 2019 itsemurhan vankeudessa tehneen liikemies Jeffrey Epsteinin seksuaalirikosvyyhtiin.

Lapsena Suomesta Kanadaan muuttanut Nygård teki omaisuutensa muotialalla Nygard International -yhtiöllään, jolla oli parhaimmillaan lähes 170 myymälää.

Viime vuonna yhtiö hakeutui konkurssiin Nygårdiin kohdistuneiden seksirikossyytteiden vanavedessä.

Lue myös:

    Uusimmat