Juhannuspöytään kannattaa kantaa raikkaita makuja. Niitä tarjoavat uudet perunat ja maukkaat kalat. Uudet perunat ovat monipuolinen lisäke ja loistava pohja erilaisille salaateille.
Seesampaneroitu lohi kypsennetään moderniin tapaan juuri ja juuri kypsäksi (jopa punertavaksi) ja tarjoillaan happaman limekastikkeen kanssa. Rapea kuori ja kirpeä kastike on suussa sulava yhdistelmä.
Pestosilakatsopivat seesamlohen seuraksi kalapöytään. Sillikaviaari täydentää kokonaisuuden. Lisäkkeeksi uudet perunat uudella tavalla. Katso reseptit alla.
Hyvää ja herkullista juhannusta kaikille!
Sillikaviaari
250-300 g sillifilettä 2-3 kananmunaa 1 pieni sipuli (ja sen varsi) 1 prk (n. 150 g) smetanaa ripaus valkopippuria tilliä
Liota sillifileitä tarvittaessa kylmässä vedessä (n. 1-2 h) liian suolan poistamiseksi. Keitä kananmunat kypsiksi ja hienonna sillifileet, kananmunat sekä sipuli. Sekoita smetana joukkoon. Mausta valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä. Tarjoa sillikaviaari kuumien uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Vinkki: Sillikaviaarin voit valmistaa myös savukalasta.

