Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaloja ja uusia perunoita juhannuspöytään

päivänkakkarat
päivänkakkaratCopyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 23.07.2002 14:28

Juhannuspöytään kannattaa kantaa raikkaita makuja. Niitä tarjoavat uudet perunat ja maukkaat kalat. Uudet perunat ovat monipuolinen lisäke ja loistava pohja erilaisille salaateille.

Seesampaneroitu lohi kypsennetään moderniin tapaan juuri ja juuri kypsäksi (jopa punertavaksi) ja tarjoillaan happaman limekastikkeen kanssa. Rapea kuori ja kirpeä kastike on suussa sulava yhdistelmä.

Pestosilakatsopivat seesamlohen seuraksi kalapöytään. Sillikaviaari täydentää kokonaisuuden. Lisäkkeeksi uudet perunat uudella tavalla. Katso reseptit alla.

Hyvää ja herkullista juhannusta kaikille!

Sillikaviaari

250-300 g sillifilettä 2-3 kananmunaa 1 pieni sipuli (ja sen varsi) 1 prk (n. 150 g) smetanaa ripaus valkopippuria tilliä

Liota sillifileitä tarvittaessa kylmässä vedessä (n. 1-2 h) liian suolan poistamiseksi. Keitä kananmunat kypsiksi ja hienonna sillifileet, kananmunat sekä sipuli. Sekoita smetana joukkoon. Mausta valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä. Tarjoa sillikaviaari kuumien uusien perunoiden ja salaatin kanssa. Vinkki: Sillikaviaarin voit valmistaa myös savukalasta.

Perunasalaatti ja anjoviskastike

salaatinlehtiäsalaatinlehtiäCopyright Alma Media Oyj 2000

10 uutta keitettyä perunaa 1/2 purjo 4 kpl anjovisfilettä n. 1 dl valmista majoneesia (tuoremehua tai vettä kastikkeen ohentamiseen) 1 ruukku rapeaa salaattia (esim. gem- tai jääsalaattia) kaprista

Pese perunat hyvin ja kypsennä kokonaisina niin, että ne eivät kuitenkaan pääse halkeamaan. Jäähdytä perunat, kuori ja viipaloi noin 1/2 cm paksuiksi viipaleiksi. Halkaise, pese ja suikaloi purjo. Valmista kastike. Hienonna anjovisfileet sauvasekoittimella ja lisää majoneesi, ohenna vaalealla mehulla tai vedellä halutessasi. Kaada kastike perunoiden ja purjosuikaleiden päälle kulhoon ja sekoita varovasti niin, että kastike maustaa perunat kauttaaltaan. Revi runsaasti salaattia tarjoiluvadin pohjalle ja nostele perunat päälle. Koristele kapriksilla.

Dippiperunavinkki

uusia perunoita suolaa tillivarsia

lohikastike: 1 prk säilykelohta 1 prk ranskankermaa ruohosipulia tilliä sitruunapippuria

yrttiöljy: oliiviöljyä erilaisia tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, oreganoa, persiljaa, kirveliä, timjamia, rakuunaa) (suolaa) pippuria

Keitä pestyt uudet perunat kiehuvassa suolalla ja tillinvarsilla maustetussa vedessä kypsiksi. Valmista lohikastike. Valuta purkkilohi ja sekoita se ranskankerman joukkoon tahnaksi. Mausta hienonnetulla tillillä ja ruohosipulilla sekä sitruunapippurilla. Yrttiöljyä varten laita korkeaan kulhoon erilaisia pehmeälehtisiä yrttejä. Kaada öljyä päälle ja hienonna sauvasekoittimella kastikkeeksi. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Mausta tarvittaessa suolalla ja ripauksella pippuria. Öljy säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Tarjoa kastikkeet perunoiden kanssa dippikastikkeen tapaan.

Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • 18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi