Kalle Rovanperä nukahti tietokoneelle, kartturilta älytön paljastus: "Just laskin"

Jonne Halttuselta hurja paljastus: ”Kolmeen yöhön kolmetoista tuntia” 0:56
Jonne Halttuselta hurja paljastus: ”Kolmeen yöhön kolmetoista tuntia”

Pikahälytyksellä Sébastien Ogierin ja Vincent Landais'n tuuraajiksi Puolan MM-ralliin matkanneet Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen ovat vaikeista lähtökohdista huolimatta mukana palkintopallitaistelussa, kun takana on neljä ajettua erikoiskoetta.

Kahden viime vuoden mestarit hyötyvät Puolassa suuresti lähtöpaikastaan, mutta vastaavasti he antavat tuntuvasti tasoitusta sillä, etteivät he ehtineet valmistautua kilpailuun kuin vajaan kahden vuorokauden ajan.

Siinä missä muut kuljettajat ovat opetelleet erikoiskokeita viime viikkoina videolta ulkoa, Rovanperä ja Halttunen ovat puhtaasti keskiviikkopäivän nuotituksen ja siltä tallennettujen videoiden varassa.

– Ne on juuri niitä paikkoja, joita yrittää videolta muistaa, että kun tulee kahtasataa johonkin paikkaan ja sitten tulee viisi nuottia putkeen. Se on kuitenkin aika mahdoton ajaa nuotista, jos ajetaan ihan sitä optimivauhtia. Kun kuulee nuotin, pitää vähän muistaa, mitä sieltä on tulossa, Rovanperä sanoi.

– Kun menee niin, ettei ihan muista, ei sinne voi mennä täydellisellä ajolinjalla ja jarrulla. Se siinä on hankalaa.

Yrityksen puutteesta kaksikkoa ei voi syyttää. Rovanperä kertoo nukahtaneensa perjantain vastaisena yönä tietokoneen ääreen videoita katsoessaan.

– Ei se ole varmaan hirveästi jäänyt aivoihin enää siinä kohtaa.

Halttunen tarjosi asiaan liittyen vieläkin häkellyttävämpää taustatietoa.

– Just laskin, että kolmeen yöhön on tullut nukuttua 13 tuntia.

– Mutta yllättävän ok olo on. Ehkä adrenaliini tai positiivinen mieli pitää tässä virkeänä. Onhan tämä vähän erilainen viikonloppu kuin alun perin piti olla.

Kalle Rovanperä nukahti tietokoneelle: ”Yritetty on ainakin” 1:21
Kalle Rovanperä nukahti tietokoneelle: "Yritetty on ainakin"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat