Kalle Palanderin ja manageri Keke Rosbergin yhteinen taival oli lyhyt mutta värikäs – yllätysraskauskin saatiin salattua: "Oli siinä torniolaisella pikkujätkällä ihmettelemistä"

1:56
Tulosruutu 20 vuotta sitten: Keke Rosberg hoiteli managerina Kalle Palanderin asioita.

Mitä tapahtuu, kun Kalle Palanderin ja Keke Rosbergin kaltaiset värikkäät urheilupersoonat pannaan samaan tiimiin? Rosberg kertoi Tulosruudussa 20 vuotta sitten parivaljakon yhteistyöstä. Palander muisteli MTV Urheilun pyynnöstä värikkäitä vuosia formula ykkösen maailmanmestarin tiimissä.

Hiljattain maailmanmestaruuden voittanut Palander istuutui palaveriin tuoreen managerinsa Keke Rosbergin kanssa.

– Olisi yksi pikku juttu, Palander aloitti.

– Ai onko tyttöystävä raskaana, Keke sanoi ja imaisi henkoset sikaristaan.

– Ei kun yksi toinen.

Maailmaa nähnyt F1-maailmanmestarikin meni hetkeksi hämilleen. Selvisi, että Palanderilla on kisareissun jälkimainingeissa alkuun saatettu tytär, jota pitäisi käydä katsomassa.

Avioton tytär Mathilde syntyi 29. joulukuuta. Palander alkoi tehdä Norjaan vierailuita, joiden syyksi kerrottiin ulos Rosbergin järjestämät sponsorivierailut.

– Saatiin se sitten hoidettua ja sovittua. Yllättävän paljon oli silloin Norjassa sponssitapaamisia, Palander virnuilee jälkeenpäin MTV Urheilulle.

"Helikopterilla paikasta toiseen"

Palander tunsi urheilun ulkopuolisten asioiden räjähtävän käsiin Vailin vuoden 1999 maailmanmestaruuden jälkeen, eivätkä liiton voimat enää riittäneet. Lajipäällikkö Martti Uusitalo järjesti tapaamisen mahdollisen managerin kanssa Münchenin Mövenpick-hotellissa.

Nuorta torniolaispoikaa jännitti, kun pöydän toisella puolella istui vuoden 1982 formuloiden maailmanmestari ja kaikkien tuntema kosmopoliitti.

– Sanoin Kekelle, että musta saattaa tulla kova, kun opin laskemaan. Keke sanoi myöhemmin ajatelleensa, että tuossa on kova kaveri.

Alppihiihto oli Rosbergille lajina melko tuntematon, vaikka hän olikin auttanut aiemmin liechtensteinilaista Hanni Wenzeliä. Keken ensimmäisiä neuvoja oli, että Palanderin kannattaa muuttaa Monacon veroparatiisiin. Hän teki työtä käskettyä.

– Oli siinä keskenkasvuisella torniolaisella pikkujätkällä ihmettelemistä, kun painettiin helikopterilla paikasta toiseen.

"Keke taisi polttaa hihat"

Rosberg sanoi Tulosruudun haastattelussa, että hänellä on Palanderin kanssa kymmenen vuoden projekti.

– Minun on helpompi olla kärsivällinen kuin Kallen. Kyse ei ole osaamisesta, vaan korvien välistä, Rosberg sanoi.

Palander sanoo Rosbergin neuvotelleen muutamia hyviä yhteistyösopimuksia, mutta urheilullisesti maailmanmestaruutta seuranneet vuodet olivat hänen urallaan heikkoa aikaa.

– Vähän jopa nolotti, kun Rosberg oli tehnyt yhteistyötä Mika Häkkisen ja muiden kovien urheilijoiden kanssa. Samalla olin todella kiitollinen hänelle.

Yhteistyö hiipui kuitenkin vähin äänin jo muutaman vuoden jälkeen. Vuonna 2003 ura kääntyi taas nousuun, kun Palander voitti pujottelun maailmancupin kokonaiskilpailun.

– Olin jo silloin 2003 irtaantunut Kekestä täysin, vaikkei yhteistyötä taidettu virallisesti lopettaa koskaan.

– Keke taisi vähän polttaa siinä hihatkin, mutta koin, että olin hänelle rasite menestymättömänä urheilijana.

"En paljon soittanut suuta"

Rosberg sanoi Tulosruudussa, ettei Palanderia saanut kisakauden aikana kiinni kuin faksilla tai puhelimella, koska hän oli koko ajan reissussa.

– Se nyt ei ihan pidä paikkaansa, kyllä minä aika usein kävin hänen toimistollaan Monacossa.

Miten kahden räväkän persoonan kemiat sopivat yhteen?

– Tosi hyvin. Olin aika nöyrä Keken rinnalla. Hän opetti neuvottelupöydässä asioita kantapään kautta. En siinä 21-vuotiaana paljon soittanut suuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja