Mainos

Kalle Päätalosta tulossa elokuva

Kai Lehtisen tähdittämä elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2008.

Mestarikirjailija Kalle Päätalosta kertovaa kuvataan parhaillaan. Elokuva tuo valkokankaalle Päätalon elämän eri vaiheet. Päätalo opiskelee ensin rakennusmestariksi ja vasta pitkän matkan kuljettuaan tulee yhdeksi luetuimmista kirjailijoista.

Elokuva paljastaa sen, kuinka liikaa raskasta työtä ja liian vähän itseluottamusta estävät Päätaloa toteuttamasta elämänikäistä haavettaan; tulla kirjailijaksi.

- Tämä on tarina miehestä, taitelijasta, joka käy kovan kamppailun ja kilvoittelun siitä, että hän metsätyömiehestä pääsee nousemaan kirjailijaksi ja maailmanluokan kirjailijaksi, ohjaaja Hannu Kahakorpi kertoo.

Elokuvassa Päätaloa näyttelee Kai Lehtinen, joka myöntää ihannoivansa aikaa, johon elokuva katsojansa vie.

- Tämän ajan ihmiset on tietyssä vaiheessa kehityskaartaan ja sen tutkiminen on ollut minulle tosi mukavaa aikaa. Minä ihannoin ja myönnän että ihannoin tuommoista aikaa mitä he elivät tietäen samalla, että minä romantisoin sitä ajatusta siitä, että olen ja haluaisin elää tuommoista elämää, Lehtinen luotaa.

Päätalo kuvasi teoksissaan usein metsä- ja rakennustöitä, joista hänellä oli omakohtaisia kokemuksia. Hän kirjoitti jokaisen kirjan kolmeen jopa neljään kertaan täysin uudelleen.

- Tämä päättyy vuoteen 1958, kun Ihmisiä telineillä, ensimmäinen hänen romaaninsa, julkaistaan. Helsingissä Kauppakorkealla oli kirjamessut ja hänet esitellään suurelle yleisölle. Loppu on historiaa, me tiedetään, että se oli suuri suksee, Lehtinen kertoo.

Päätalo-elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2008.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.