Jääkiekon MM-finaali Suomi–Kanada ratkeaa tavalla, jota ei ole nähty aiemmin

Jääkiekon MM-finaalissa nähdään ainutlaatuinen ratkaisu, kun Suomi–Kanada-ottelua ei saatu ratkaistua varsinaisella peliajalla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kansainvälinen jääkiekkoliitto muutti MM-kisojen sääntöjä vuoden 2019 kisoihin niin, että MM-finaalia ei ratkaista enää voittomaalikilpailulla. Ratkaisua haetaan sen sijaan 20 minuutin jatkoeristä kolmella kolmea vastaan pelattaen. Jatkoerien välissä pidetään 15 minuutin tauko. Kolmella kolmea vastaan pelattaessa ratkaisun oletetaan tulevan kuitenkin jo ensimmäisen jatkoerän aikana.

Pitkää jatkoerää ei olla pelattu kolmella kolmea vastaan koskaan aiemmin MM-historiassa. Vuoden 2019 finaalissa ei jatkoerää tarvittu, kun "Mörkö löi sisään" ja Suomi juhli maailmanmestaruutta 3–1-voitolla Kanadasta.

Ennen sääntömuutosta Ruotsi ehti voittaa kaksi maailmanmestaruutta peräjälkeen rangaistuslaukauksilla. 2017 Tre Kronorille hävisi Kanada, ja vuotta myöhemmin Sveitsi.

Suomi ja Kanada kohtasivat myös alkulohkossa, ja silloin rangaistuslaukauksiakin päästiin ampumaan. Suomi vei ottelun 3–2 voittomaalikisan päätteeksi.




Lue myös:

    Uusimmat