Kalastusalus painui aaltoihin Hondurasissa ja vei ainakin 26 ihmistä mukanaan

Keski-Amerikan Hondurasissa ainakin 26 ihmistä on kuollut kalastusaluksen upottua, kertoo maan armeija. Lähes 50 ihmisen kerrotaan pelastuneen.

Onnettomuus sattui keskiviikkona syrjäisen Mosquitian rannikkoalueen edustalla. Kalastusalus upposi lähellä Cayo Groda -nimistä pientä saarta. Alus oli lähtenyt liikkeelle maan itäisimmästä kolkasta läheltä Nicaraguan vastaista rajaa.

Paikallisten viestimien mukaan myös aluksen kapteeni kuoli turmassa. Hän ehti lähettää hätäkutsun.

Uppoamissyytä ei tiedetä. Armeijan tiedottajan mukaan alus oli pullollaan kalastajia sen jälkeen kun kausiluonteinen hummerinkalastuskielto oli juuri tullut voimaan.

Vain muutamaa tuntia aiemmin toinen liian täyteen ahdettu kalastusalus meni samalla alueella meren syvyyksiin. Aluksella oli tilaa 31 matkustajalle, mutta armeijan tiedottajan mukaan siltä pelastettiin 40 ihmistä.

Hondurasin kauppamerenkulun johtaja Juan Carlos Rivera kertoi HCH-televisiokanavalle, että asiantuntijat alkavat tutkia tapahtunutta. Hän sanoi myös, että viranomaiset ovat peruneet usean vuoden ajaksi lupia yrityksiltä, joiden aluksiin on otettu liikaa kalastajia.

Lue myös:

    Uusimmat