Budapestin laivatörmäys tallentui turvakameroihin – katso, kuinka turistialus uppoaa Tonavaan vain seitsemässä sekunnissa

Näin jokialukset törmäsivät Budapestissä 1:10
Näin jokialukset törmäsivät Budapestissa. Jokivene upposi Tonavaan sekunneissa.

Unkarin poliisi on aloittanut rikostutkinnan jokialusturmasta, jossa kuoli seitsemän eteläkorealaista. Lisäksi 21 ihmistä on kateissa maan pääkaupungissa Budapestissa keskiviikkoiltana tapahtuneen onnettomuuden jäljiltä.

Etelä-Korean ulkoministeriö on kertonut aluksessa olleen yhteensä 33 eteläkorealaista. Lisäksi aluksessa oli kaksihenkinen unkarilaismiehistö jäsentä.

Pelastusviranomaisten mukaan seitsemän ihmistä on viety turman jäljiltä sairaalaan.

– Heillä on hypotermian oireita ja sokkioireita, kertoo Unkarin pelastusviranomainen Pal Gyorfi.

Paikallisen median mukaan joen lämpötila on 10–15 astetta.

Poliisi ja armeijan sukeltajat etsivät kadonneita Tonavalta, mutta rankkasateiden aiheuttama vedenpinnan nousu ja kova virtaus vaikeuttavat etsintöjä. Myös Serbian viranomaisia on pyydetty apuun Tonavan alajuoksulla.

Ei merkkejä teknisistä vioista

Jokialus törmäsi kaatosateessa Tonavalla isompaan jokiristeilyalukseen lähellä Unkarin parlamenttitaloa ja upposi seitsemässä sekunnissa. Poliisi on kuulustellut risteilyaluksen kapteenia.

Turma-alusta huollettiin säännöllisesti, eikä siinä ollut merkkejä teknisistä vioista, kertoo Mermaid-alusta operoivan Panorama Deckin edustaja Mihaly Toth.

– Emme tiedä mitä tapahtui, mutta viranomaiset tutkivat asiaa. Tiedämme ainoastaan, että alus upposi nopeasti, Toth kertoi unkarilaiselle uutistoimistolle MTI:lle.

Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in on määrännyt hallitusta lähettämään kaiken mahdollisen avun pelastustöihin. Etelä-Korean uutistoimisto Yonhapin mukaan maa aikoo lähettää 18 viranomaista avustamaan Unkarin viranomaisia.

Lue myös:

    Uusimmat