Kalastaja joutui ryhävalaan suuhun – jäi henkiin kuin ihmeen kaupalla: "Ajattelin, että tämä oli tässä"

1:29
Katso videolta valaan suusta pelastuneen haastattelu – näin hän kinkkasi ulos sairaalasta hengenvaarallisen episodin jälkeen!

Amerikkalainen Michael Packardin perjantaipäivän suunta muuttui täysin, sillä hän joutui erikoiseen hengenvaaralliseen tilanteeseen, kertoo muun muassa CNN.

Packard on toiminut kalastajana 40 vuotta, eikä ole ikinä kokenut mitään vastaavaa. Miehen oli tarkoitus sukeltaa pyydystääkseen hummereita, mutta päätyikin ryhävalaan suuhun.

– Olin tänään sukeltamassa ja menin noin 14 metrin syvyyteen. Yhtäkkiä tunsin kovan kolahduksen ja kaikki meni pimeäksi. Silloin tajusin olevani valaan suussa… Olen valaan suussa ja se yrittää nielaista minut, Packard kertoi medialle.

Piinallinen tilanne kesti valaan suuhun joutuneen mukaan noin 30 sekuntia.

– Yhtäkkiä valas uikin pintaan. Se heilutti päätään voimakkaasti ja heitti minut ilmaan. Laskeuduin veteen ja olin vapaa, Packard jatkaa.

Sukellusreissusta Packard selviytyi mustelmilla. Hän poistui sairaalasta nilkuttamalla, mutta tämän vaimonsa Julie Packardin mukaan mies voi olosuhteisiin nähden hyvin.

– Olen hyvin kiitollinen, vaimo sanoo.

Tutkija: "Valaat eivät yleensä hyökkää ihmisen kimppuun"

Tutkija Peter Corkeron New Englandin akvaariosta kertoo, että ryhävalaat syövät niin sanotusti kulauttaen. Tällöin valas avaa suunsa leveästi auki, joten on mahdollista, että Packard joutui valaan suuhun vahingossa.

– Normaalisti valaat eivät hyökkää ihmisten kimppuun, mutta on silti hyvä pitää niihin etäisyyttä ainakin noin 100 metrin verran, Corkeron kuittaa.

Katso valaan suuhun joutuneen Michael Packardin haastattelu yllä olevalta videolta!

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja