Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kala-äyriäispata ja tiramisu

Kala-äyriäispata
Kala-äyriäispataMTV3
Julkaistu 30.03.2006 10:00

Kala-äyriäispata

  • 500 g madetta (voit käyttää myös haukea tai ahventa)
  • 4 jättirapua
  • 1 fenkoli
  • 3 luumutomaattia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua fenkolia
  • ½ l kalalientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • lehtipersiljaa
  • 1 puristetun sitruunan mehu
  • patonkia

Kuutioi kalat reiluiksi paloiksi. Halkaise ravut. Freesaa ravun kuoret oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi. Lisää valkoviini. Kiehauta ylös. Anna hautua 10-15 minuuttia. Mausta kalapalat ja ravut. Suikaloi kasvikset. Laita pataan öljyä. Lisää valkosipuli. Lisää fenkoli ja sipuli. Lisää tomaatit. Mausta. Lisää kalaliemi, hauduta n.15 minuuttia. Lisää kalapalat ja ravut. Kiehauta noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää persilja ja sitruunan mehu. Tarjoile patongin kanssa.

Tiramisu

  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 3 keltuaista
  • 5 rkl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 6 tl marsala-viiniä
  • 3 dl espressokahvia
  • 2 rkl sokeria
  • 8 Savoiard-keksejä
  • kaakaopulveria

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Vaahdota kerma. Sekoita juusto kermavaahtoon. Sekoita espressoon sokeri ja marsala. Kostuta keksit annoskupin pohjalla espressoseoksella. Lisää päälle täytettä. Lisää keksejä ja espressoa. Päällimmäiseksi täytettä ja sen päälle kaakaojauhetta. Anna maustua ennen tarjoilua n. 30 minuuttia.

(Liemessä 30.3.2006)

Lisää aiheesta:

Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipideHarva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"ViikkohoroskooppiMihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?Katso video: Koirat marssivat jouluneuleissa LontoossaParas lohikeitto ikinä? Tämä on Harri Syrjäsen "törkeän hyvän" reseptin salaisuus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 07:16
    Ikääntyminen

    Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide

  • 06:49
    Flunssa

    Harva tietää tätä seikkaa hengitystieinfektioiden ehkäisystä: "Sinkki on mielessä, mutta…"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:08
    Keittiö

    Mihin kaikkeen keittiön pienempää tiskiallasta voi hyödyntää?

  • Eilen17:48
    Joulu

    Katso video: Koirat marssivat jouluneuleissa Lontoossa