Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kala-äyriäispata ja tiramisu

Kala-äyriäispata
Kala-äyriäispataMTV3
Julkaistu 30.03.2006 10:00

Kala-äyriäispata

  • 500 g madetta (voit käyttää myös haukea tai ahventa)
  • 4 jättirapua
  • 1 fenkoli
  • 3 luumutomaattia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua fenkolia
  • ½ l kalalientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • lehtipersiljaa
  • 1 puristetun sitruunan mehu
  • patonkia

Kuutioi kalat reiluiksi paloiksi. Halkaise ravut. Freesaa ravun kuoret oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi. Lisää valkoviini. Kiehauta ylös. Anna hautua 10-15 minuuttia. Mausta kalapalat ja ravut. Suikaloi kasvikset. Laita pataan öljyä. Lisää valkosipuli. Lisää fenkoli ja sipuli. Lisää tomaatit. Mausta. Lisää kalaliemi, hauduta n.15 minuuttia. Lisää kalapalat ja ravut. Kiehauta noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää persilja ja sitruunan mehu. Tarjoile patongin kanssa.

Tiramisu

  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 3 keltuaista
  • 5 rkl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 6 tl marsala-viiniä
  • 3 dl espressokahvia
  • 2 rkl sokeria
  • 8 Savoiard-keksejä
  • kaakaopulveria

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Vaahdota kerma. Sekoita juusto kermavaahtoon. Sekoita espressoon sokeri ja marsala. Kostuta keksit annoskupin pohjalla espressoseoksella. Lisää päälle täytettä. Lisää keksejä ja espressoa. Päällimmäiseksi täytettä ja sen päälle kaakaojauhetta. Anna maustua ennen tarjoilua n. 30 minuuttia.

(Liemessä 30.3.2006)

Lisää aiheesta:

Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpiNeljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummiaKohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeriViikkohoroskooppiMuistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinenParas sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:31
    Sairaudet ja taudit

    Eikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi

  • 07:00
    Ravintolat

    Neljän ruokalajin illallinen alle 13 eurolla – Henri Alénin ravintolassa tapahtuu marraskuussa kummia

  • 06:11
    Sienet

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen18:50
    Muistisairaudet

    Muistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinen