Kala-äyriäispata ja tiramisu

Kala-äyriäispata

  • 500 g madetta (voit käyttää myös haukea tai ahventa)
  • 4 jättirapua
  • 1 fenkoli
  • 3 luumutomaattia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua fenkolia
  • ½ l kalalientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • lehtipersiljaa
  • 1 puristetun sitruunan mehu
  • patonkia

Kuutioi kalat reiluiksi paloiksi. Halkaise ravut. Freesaa ravun kuoret oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi. Lisää valkoviini. Kiehauta ylös. Anna hautua 10-15 minuuttia. Mausta kalapalat ja ravut. Suikaloi kasvikset. Laita pataan öljyä. Lisää valkosipuli. Lisää fenkoli ja sipuli. Lisää tomaatit. Mausta. Lisää kalaliemi, hauduta n.15 minuuttia. Lisää kalapalat ja ravut. Kiehauta noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää persilja ja sitruunan mehu. Tarjoile patongin kanssa.

Tiramisu

  • 250 g mascarpone-juustoa
  • 3 keltuaista
  • 5 rkl sokeria
  • 1 dl kermaa
  • 6 tl marsala-viiniä
  • 3 dl espressokahvia
  • 2 rkl sokeria
  • 8 Savoiard-keksejä
  • kaakaopulveria

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Vaahdota kerma. Sekoita juusto kermavaahtoon. Sekoita espressoon sokeri ja marsala. Kostuta keksit annoskupin pohjalla espressoseoksella. Lisää päälle täytettä. Lisää keksejä ja espressoa. Päällimmäiseksi täytettä ja sen päälle kaakaojauhetta. Anna maustua ennen tarjoilua n. 30 minuuttia.

(Liemessä 30.3.2006)

Lue myös:

    Uusimmat