Kala-äyriäispata
- 500 g madetta (voit käyttää myös haukea tai ahventa)
- 4 jättirapua
- 1 fenkoli
- 3 luumutomaattia
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl chilijauhetta
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl jauhettua fenkolia
- ½ l kalalientä
- 3 dl valkoviiniä
- 2 dl oliiviöljyä
- suolaa
- lehtipersiljaa
- 1 puristetun sitruunan mehu
- patonkia
Kuutioi kalat reiluiksi paloiksi. Halkaise ravut. Freesaa ravun kuoret oliiviöljyssä. Lisää kalaliemi. Lisää valkoviini. Kiehauta ylös. Anna hautua 10-15 minuuttia. Mausta kalapalat ja ravut. Suikaloi kasvikset. Laita pataan öljyä. Lisää valkosipuli. Lisää fenkoli ja sipuli. Lisää tomaatit. Mausta. Lisää kalaliemi, hauduta n.15 minuuttia. Lisää kalapalat ja ravut. Kiehauta noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Lisää persilja ja sitruunan mehu. Tarjoile patongin kanssa.
