Kaksivuotias katosi kauppakeskuksesta Vantaalla – oli "liftannut" peukalo pystyssä junan kyytiin ja matkustanut yksin Helsinkiin

Vantaan Martinlaakson kauppakeskuksesta kadonneeksi ilmoitettu kaksivuotias lapsi löytyi I-junasta matkalla Helsinkiin, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos. 

Poliisin mukaan Martinlaakson ostoskeskuksessa asioineella äidillä oli ollut kaksi lasta mukanaan, rattaissa oleva pienempi lapsi sekä kaksivuotias taapero. 

Nainen oli maksanut kassalla ostoksiaan ja pakannut niitä kärryihin, kun kaksivuotias oli onnistunut livahtamaan karkuun äidin valvovan katseen alta. 

Taaperon löytämiseksi oli käynnistetty kauppakeskuksessa etsinnät yhdessä kauppakeskuksen henkilökunnan sekä äidin ja hänen ystävänsä kanssa, mutta lasta ei löydetty mistään.

Tämän jälkeen ilmoitus kadonneesta lapsesta tehtiin hätäkeskukseen.

Samanaikaisesti Helsingissä ilmoitettiin löytyneestä lapsesta

Samanaikaisesti Helsingin poliisille oli tullut ilmoitus noin 4–5-vuotiaasta lapsesta, joka vaikutti liikkuvan ilman vanhempiaan. Itä-Uudenmaan poliisi selvitti tietoja Helsingissä löytyneestä lapsesta ja vertaili niitä äidin kertomaan kadonneesta kaksivuotiaasta. 

Lapsen äiti kertoi poliiseille lapsen pitävän junista ja epäili, että lapsi olisi noussut kauppakeskuksen vieressä sijaitsevalta Martinlaakson junaseisakkeelta junaan. 

Liftasi peukalo pystyssä

Lähijunaliikenteen turvavalvomo alkoi tarkastamaan Martinlaakson kameratallenteita ja kävi ilmi, että lapsi oli tosiaan kävellyt kauppakeskuksesta portaat ylös junaseisakkeelle muiden ihmisten mukana.

Laiturilla lapsi oli nostanut peukalonsa ylös ja "liftannut" Helsinkiin päin suuntaavan I-junan kyytiin. 

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että muut junamatkustajat olivat kiinnittäneet huomiota yksin kulkevaan taaperoon ja ilmoittaneet tilanteesta hätäkeskukseen sekä junan konduktöörille. 

Lapselle oli etsitty junassa vanhempia siinä onnistumatta.

Kiitollinen äiti kyynelehti

Hätäkeskuksen kautta tiedon saanut poliisipartio odotti junalla yksin seikkailevaa lasta Helsingin päässä ja kuljetti lapsen sosiaali- ja lastensuojeluviranomaisten huostaan.

Kun selvisi, että lapsi oli Martinlaaksossa kadonneeksi ilmoitettu kaksivuotias, ohjattiin lapsen kyynelehtinyt ja kiitollinen äiti hakemaan taaperonsa Helsingistä lastensuojeluviranomaisten luota. 

Asiassa ei poliisin mukaan epäillä rikosta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja