Kaksinkertainen Stanley Cupin voittaja vaihtoi maisemaa ja ilmoitti lopettavansa – seuralla pirullinen tilanne

New Jersey Devils joutuu miettimään uusia vaihtoehtoja, kun maalille hankittu Corey Crawford päättikin lopettaa uransa. 

Devilsin suunnitelma oli mainio. 

Seura hankki Chicago Blackhawksista 36-vuotiaan maalivahdin, joka on voittanut kaksi Stanley Cupia. Hän olisi mainio mentori 24-vuotiaalle Mackenzie Blackwoodille

Devilsin toimistoväellä taisi nousta muutama hikikarpalo otsalle, kun Crawford ilmoitti, että hän lopettaakin uransa. Kausi alkaa torstaina kotona Boston Bruinsia vastaan. 

Crawfordin lopettamispäätös ei ole yllätys sikäli, että hän on kärsinyt paljon loukkaantumisista viime vuosina. Erityisesti aivotärähdykset ovat tuoneet taukoja peleihin. 

Crawford kertoi tiedotteessa, että hän olisi halunnut jatkaa uraansa, mutta nyt on aika lopettaa. 

– Olen ollut onnekas, koska minulla on ollut jäin pitkä ura ammattilaisena. 

Crawfordin sopimus oli kahden vuoden ja 6,4 miljoonan euron arvoinen. Budjetista vapautuu nyt rahaa, mutta se on laiha lohtu, koska maalivahtiosasto on nyt ohut. 

Kolmesta muusta sopimuksen alaisesta maalivahdista NHL-pelejä on vain Scott Wedgewoodilla (24 ottelua). 

Sami Vatanen teki juuri vuoden sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa. Hän ei Crawfordin kanssa ehtinyt pelata, sillä maalivahti oli sivussa harjoitusleiriltäkin. 

NHL-kehistä on nyt pois kaksi kokenutta maalivahti, kun New York Rangersista Washington Capitalsiin siirtynyt Henrik Lundqvistkinilmoitti olevansa sivussa koko kauden. Hän kävi sydänleikkauksessa. 

Lue myös:

    Uusimmat