Kaksinkertainen olympiavoittaja heivattiin ulos Norjan maajoukkueesta – hiihtotähti ei ymmärrä: "Tämä on raskasta"

Kaksinkertainen olympiavoittaja Ragnhild Haga sai kuulla viikko sitten, ettei hän kuulu enää Norjan hiihtomaajoukkueeseen. Hagalle, 30,  tieto tuli puun takaa.

Hagan mukaan hänelle kerrottiin, että hänen tuloksensa voisivat olla riittävän hyviä, mutta tiimiin haluttiin enemmän sprinttereitä. Haga itse on normaalimatkojen menijä.

– Tämä on raskasta, erityisesti kun olet todella motivoitunut. Oli vähän rankkaa kuulla, että he priorisoivat tätä niin kuin he tekevät. En täysin ymmärtänyt argumentteja, joten olin vähän yllättynyt, Haga sanoi Norjan TV 2:lle.

– Joukkueen täytyy olla yhdistelmä spinrin ja normaalimatkan hiihtäjiä, mutta näyttää, että he keskittyvät hyvin paljon sprinttiin olympialaisia kohti mentäessä.

Haga voitti edellisissä olympialaisissa Pyeongchangissa 2018 kultaa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa ja viestissä. Tämän vuoden MM-kisoissa hän sijoittui 10 kilometrin vapaan kilpailussa seitsemänneksi.

– Minusta minulla on riittävän hyvät tulokset normaalimatkojen hiihtäjänä, mutta ei ole ihmisoikeus olla maajoukkueessa, Haga pohti.

Haga ei ole varma, aikooko hän liittyä johonkin toiseen joukkueeseen. Haasteita tilanne hänelle joka tapauksessa tuo.

– Minun täytyy selvittää, miten ratkaisen taloudellisesti korkealla hiihtämisen yhtälön. On useita haittoja, kun ei kuulu maajoukkueeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja