Mainos

Kaksi poliisia sai sakot Auer-urkinnoista Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on antanut kahdelle poliisille sakkoja niin sanotuista Auer-urkinnoista. Tuomioiden mukaan poliisit tekivät hakuja poliisin tietojärjestelmästä Anneli Auerin nimellä ilman perusteltua syytä syksyllä 2011.

Auer vangittiin tuolloin epäiltynä muun muassa törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Toinen poliiseista haki oikeuden mukaan Joensuussa poliisin Patja-järjestelmästä listauksen tutkintailmoituksista, joissa Auer on ollut asianosaisena. Osa ilmoituksista on ollut salattuja, eikä niitä ole saanut aukaistua.  

– (Haun tehnyt poliisi) ei ole saattanut millään tavoin uskottavaksi selitystään siitä, että hänellä olisi ollut toimintaansa virkatehtäviin liittyvä peruste, käräjäoikeus perusteli.

Nurmeksessa työskennellyt poliisi puolestaan haki toisesta järjestelmästä tutkintailmoitusten tietoja, vaikka hänen tehtäviinsä ei ole oikeuden mukaan kuulunut kyseisten tietojen käsittelyä. 

– (Tuomion saanut poliisi) on esitutkinnassa ja käräjäoikeudelle antamassaan suostumuksessa tunnustanut menetelleensä syytteessä kerrotuin tavoin. Kirjalliset todisteet ja tapahtumatiedot tukevat tunnustamista, oikeus perusteli tuomiota.

Kymmenen päiväsakkoa

Molemmat poliisit tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta kymmeneen päiväsakkoon. Tuomiot Auer-urkinnoista voivat olla vasta alkua, koska syytteeseen urkinnoista päätyi yhteensä 55 poliisia tai poliisin palveluksessa olevaa virkamiestä eri puolilta Suomea.

Asiasta kertoi aiemmin Karjalainen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja