Kaksi miljoonaa Sputnik-rokotetta oli liikaa – Slovakian pääministeri erosi, tilasi massiivisen määrän venäläisrokotetta salaa hallituskumppaneilta

Venäläisrokote Sputnik houkuttelee yllättäviä tahoja Suomen rokotemarkkinoille 2:25
Katso uutisjuttu: Venäläisrokote Sputnik houkuttelee yllättäviä tahoja Suomen rokotemarkkinoille.

Slovakian kohun keskelle joutunut pääministeri Igor Matovič on eronnut tehtävästään. Matovič oli tilannut valtavan määrän Sputnik V -koronarokotetta kertomatta muulle hallitukselle.

Slovakian pääministeri Igor Matovič on eronnut tehtävästään. Matovičin paikan ottaa maan valtiovarainministeri Eduard Heger.

Matovič joutui keskelle kohua maaliskuun alussa, kun hänen uutisoitiin tilanneen Slovakiaan kaksi miljoonaa annosta Venäjän kehittämää Sputnik V -rokotetta.

Pääministeri ei ollut kertonut asiasta muulle hallitukselle.

Osa Slovakian hallituksen ministereistä erosi tapauksen synnyttämän hallituskriisin aikana.

Matovičin johtamista keskellä koronakriisiä on kritisoitu, mutta Sputnik V -rokotteen hankkiminen koettiin niin sanotusti viimeiseksi niitiksi.

Unkarin jalanjäljillä

Igor Matovič vaati vielä viime viikolla, että hänen tulee saada jatkaa Slovakian hallituksessa muissa tehtävissä, jos hän eroaa pääministerin paikalta.

Slovakian kaikki neljä hallituspuoluetta ovat luvanneet jatkaa hallituksessa uuden pääministerin johdolla.

EU-maista ainoastaan Unkari on tähän mennessä ottanut Sputnik-koronarokotteen käyttöön. Euroopan lääkevirasto ei ole antanut rokotteelle hyväksyntää.

Lue myös:

    Uusimmat