Kaksi maakuntaa koronaepidemian perustasolle – Marinilta ja Kiurulta penätään vastauksia: "Miksi rajoitusten poistaminen on näin takkuista?"

2:12
Katso video: Näin MaRa kommentoi koronarajoituksia kesäkuun alkupuolella.

Päijät-Häme ja Kanta-Häme palaavat kiihtymisvaiheen rajoituksiin. Varsinais-Suomi ja Keski-Pohjanmaa puolestaan palaavat perustason rajoituksiin. 

Muutokset tulevat voimaan huomenna 18. kesäkuuta kello 00.

Perustason alueilla anniskelu on sallittu kello 07–01 ja ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille kello 05–02. Kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu on sallittu kello 07–22 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05–23. 

Lisäksi ravintoloiden asiakaspaikoissa on rajoituksia.

Yritykset seuraavat rajoitusten purkua "epäuskoisina", tiedottaa matkailu- ja ravintolapalvelualan elinkeino- ja työmarkkinajärjestö MaRa. 

– Ankarat asiakaspaikkarajoitukset ovat voimassa koko Suomessa, vaikka tautitilanne on parantunut radikaalisti ja rokotukset ovat edenneet hyvin, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi toteaa.

– Rajoitukset ovat erittäin ongelmallisia etenkin pienille ravintoloille, joissa on muutama kymmenen asiakaspaikkaa. Ongelma korostuu, jos ravintolalla ei ole terassia, Lappi jatkaa.

Hallituksella ei vaikuta olevaan mitään kiirettä poistaa rajoituksia, Lappi arvioi.

– Olisi hyvä, jos pääministeri Sanna Marin tai perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru perustelisivat julkisuudessa, miksi rajoitusten poistaminen on näin takkuista. Myös oikeuskanslerin olisi syytä selittää, millä perusteella hän katsoo nykyisten rajoitusten olevan perustuslain mukaisia, Lappi toteaa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja