Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen sijoitettiin upealle listalle – Häkkinen kipusi aivan F1-ikonien joukkoon

McLarenin F1-historia lähti liikkeelle jo vuonna 1966. Vuosien varrella brittiyhtiö on niittänyt kovaa menestystä, voittaen useita kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruuksia. Autosport päätti sijoittaa McLarenin kaikkien aikojen kuljettajat paremmuusjärjestykseen – nimenomaan heidän McLaren-saavutustensa perusteella.

Suomalaisista listalle ylsivät Kimi Räikkönen ja Mika Häkkinen. Räikkönen sijoitettiin sijalle kahdeksan.

– Vaikka Räikkönen voitti F1-tittelinsä Ferrarilla, hänen huippuhetkensä osuivat McLaren-vuosiin, Autosportilla kuvaillaan.

Räikkönen otti 87:stä McLarenilla ajamastaan kisasta yhdeksän voittoa. Jäämiehen McLaren-vuosia värittivät muun muassa tekniset murheet.

Mika Häkkinen sen sijaan kiilasi listalla aivan F1-ikonien kastiin. Häkkinen sijoitettiin Lewis Hamiltonin ja Niki Laudan edelle kolmanneksi.

– Häkkinen ei ottanut pelkästään McLarenin ensimmäistä kuljettajien mestaruutta sitten vuoden 1991. Toinen irtosi heti perään vuonna 1999, minkä olisi ehkä pitänyt tulla helpommin, mitä se lopulta tuli, Autosportin listauksessa mietitään, viitaten kyseisen kauden värikkäisiin käänteisiin.

Häkkinen oli vielä seuraavalla kaudella toinen heti Ferrarin Michael Schumacherin jälkeen. Seuraavalla kaudella Häkkisen pitkäaikainen tallikaveri David Coulthard otti tallin sisäisessä taistelussa niskalenkin. Häkkinen päätti tuon kauden jälkeen vetäytyä F1-sarjasta.

Listan kärkipaikoille sijoitettiin Alain Prost (toinen, kolme mestaruutta) ja Ayrton Senna (ensimmäinen, kolme mestaruutta).