Kaisa Mäkäräinen höykytti hiihtotähtiä upealla suorituksella – Therese Johaug ylivoimaiseen voittoon ennätysajalla

Norjassa kisattiin perinteikkäällä Blinkfestivalenilla rullahiihdon 7,5 kilometrin ylämäkikilpailu. Suomen Kaisa Mäkäräinen oli upeasti kolmas jättäen taakseen kaksinkertaisen olympiavoittajan Norjan Ragnhild Hagan (5.), Venäjän Anna Netshajevskajan (4.) ja Suomen maastohiihdon ykkösnimiin kuuluvan Krista Pärmäkosken (7.).

Myös ampumahiihdon nelinkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja Tiril Eckhoff jäi suomalaisen taakse. Norjalainen oli kisassa kymmenes. Eckhoffin kohdalla nähtiin kuitenkin melkoista dramatiikkaa, sillä hänen kisansa meni pilalle, kun mönkijä ajoi melkein hänen päällensä.

- En aio syyttää sitä, mutta kärsin kuitenkin tapahtuneesta ja samalla sauvani katkesi. Silloin minulla ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia, Eckhoff totesi VG:lle.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti omalla ennätysajallaan 31.18 Therese Johaug. Toinen oli Ingvild Flugstad Östberg, joka jäi Johaugista lähes kolme minuuttia. Mäkäräinen oli kärkeä reilut neljä minuuttia perässä.

Johaugin ennätys parani melkein 30 sekunnilla.

– Se oli hauskaa. Se on aina vaikeaa verrata aikaisempien vuosien aikoja keskenään. Siitä ei kuitenkaan ole mitään haittaa, jos ennätyksiä tekee ja menee kovaa. Olen erittäin tyytyväinen aikaani. Olen voinut keväällä ja kesällä hyvin, joten olen iloinen, että tein uuden ennätyksen, Johaug sanoi.

– Minulla ei ole hajuakaan, kuinka paljon jäin Theresestä. En nähnyt häntä, Mäkäräinen totesi ennen kuin sai tiedon aikaerosta.

Viime vuonna Mäkäräinen jäi Johaugista reilut viisi minuuttia, joten parannusta tuli minuutin verran. Hän oli tuolloin 14. Ja Pärmäkoski 11. Kisan voitti tuolloin Johaug ja toiseksi tuli Ruotsin Charlotte Kalla.

Suomalaisista tapahtumassa ovat mukana Mäkäräisen ja Pärmäkosken lisäksi Iivo Niskanen.

Lue myös:

    Uusimmat