Mainos

Kainuussa vakava tykkylumiturma – mies sai voimakkaan sähköiskun ja pahoja palovammoja

Mieshenkilö loukkaantui vakavasti Ristijärvellä sattuneessa tapaturmassa. Onnettomuushetkellä metsäkone oli ollut kaatamassa tykkylumen valtaamia puita suurjännitelinjan vierestä, kertoo Oulun poliisi tiedotteessaan.

Kaadettavan puun latvus oli katkennut tykkylumen painosta ja tipahtanut vieressä kulkevan sähkölinjan päälle, minkä johdosta linja oli pudonnut maahan.

Viime viikolla tykkylumi sytytti sähköjohtoja palamaan. Katso video: 

0:46

Poliisin mukaan paikalla oli ollut töihin liittymätön ulkopuolinen henkilö seuraamassa puiden kaatoa metsätyökoneen vaara-alueen ulkopuolella, jonka päälle sähkölinjan johto oli tipahtanut, ja mies oli saanut voimakkaan sähköiskun.

Mies sai pahoja palovammoja vartaloonsa ja hänet kuljetettiin ensihoidon alkutoimenpiteiden jälkeen Oulun Yliopistolliseen sairaalaan saamaan jatkohoitoa.

Ylä-Kainuun vakavan lumitilanteen ja siitä aiheutuvien linjatöiden puhdistustoimien vuoksi poliisi kehottaa ulkopuolisia olemaan liikkumatta alueilla, missä on työkoneita, ja antamaan näille työrauha vastaavanlaisten tilanteiden ehkäisemiseksi.

Metsässä liikkuminen on muutenkin vaarallista puiden latvuksiin kertyneiden massiivisten lumipainojen vuoksi, ja sen vuoksi metsässä liikkumista suositellaan välttämään pahimmilla tykkylumi alueilla. 

Tykkylunta on poistettu sähkölinjoilta Kaunuussa. Katso video loppiaiselta: 

0:49

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.