Mainos

Kailajärven puolustus: Valuuttakauppa jäi "työuupumuksen takia"

Pyramidihuijaus WinCapitan päätekijäksi epäillyn Hannu Kailajärven puolustus vastasi tänään rikossyytteisiin Vantaan käräjäoikeudessa.

Puolustusasianajaja Raine Sorsa käytti oikeussalissa puheenvuoron, jossa hän kertoi päämiehensä uupuneen klubin pyörittämisestä kertyneen työtaakan alla. Tämän vuoksi valuuttakauppajärjestelmän kehittäminen jäi.

- Toiminta kehittyi ennustamattoman nopeasti ja voimakkaasti. Tästä aiheutui Kailajärvelle lopulta täysin kohtuuton työtaakka ja työmäärä, joka aiheutti työuupumusta. Kun näin pitkällä oltiin, mahdollisuus kehittää tätä automaattista järjestelmää jäi niin vähiin, että sen kehitys viivästyi.

"Ei tahallista toimintaa"

Puolustuksen mukaan Kailajärvi ei ole markkinoinut klubia harhaanjohtavasti. Tarkoitus oli käydä valuuttakauppaa tulevaisuudessa. Viranomaisten puuttuminen klubin toimintaan häiritsi bisneksen kehittelyä peruuttamattomasti.

- Päämieheni ei ole toiminut tahallisesti. Kysymys on vain epäonnistuneesta toiminnasta. Hän ei ole kyennyt eikä ehtinyt järjestää liiketoimintaa ennen kuin siihen on viranomaisten toimesta puututtu.

WinCapita ei ollut pyramidihuijaus, totesi puolustus.

- Kyseessä ei ole ollut pyramidipeli eikä ketjukirjeeseen verrattava tapahtuma. Markkinointi on tapahtunut sponsoritasolla. Klubin markkinointi sinänsä on tapahtunut perustuen klubin tarjoamaan sijoitustuotteeseen.

Puolustuksen mukaan klubin ansaintamahdollisuudet olisivat voineet olla tulevaisuudessa moninaiset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.