Mainos

Apuri: WinCapita oli minulle liian monimutkainen

Pyramidihuijaus WinCapitan päähaaran toinen syytetty vetosi oikeudessa tietämättömyyteen klubin toiminnasta.

Keski-ikäisen naisen puolustuksen mukaan kaikki syytteet on hylättävä, sillä nainen ei avustanut pyramidihuijauksen päätekijäksi epäiltyä Hannu Kailajärveä tahallaan.

- Hänellä ei ollut lainkaan käsitystä, kuinka suuria rahamääriä WinCapitassa pyörii. Työtehtävät, joita hän on tehnyt, ovat olleet täysin perusluontoisia. Hän on laskuttanut ne oman yrityksensä kautta ja merkinnyt ne omassa verotuksessaan. Ei hän olisi näin tehnyt, jos hän olisi tiennyt rikoksesta.

Naisella ei ole puolustuksen mukaan rikollista menneisyyttä. Hän on kertonut puolustusasianajajalle uskoneensa koko ajan, että hänen miesystävänsä Hannu Kailajärvi tekee menestyksekästä valuuttakauppaa.

Syyttäjä vaatii naisystävälle vankeutta törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta tai toissijaisesti avunannosta näihin rikoksiin. Puolustuksen mukaan nainen ei olisi edes kyennyt avustamaan "näin monimutkaisessa asiassa".

- Hän ei ole edes ollut kovin kiinnostunut WinCapitasta. Se on ainoastaan häirinnyt hänen miesystävänsä elämää.

Syyttäjä vaatii naista korvaamaan rikoshyötyinä useiden vuosien aikana saamansa yli 150 000 euroa. Kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsinin mukaan omaa yritystä vuosien ajan pyörittäneen naisen on täytynyt käsittää, että WinCapitan kaltainen toiminta on petollista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.