Kaikkia Hangon onnettomuusveneissä olleita ei ole kuulusteltu – poliisi kerää yleiskuvaa tapahtuneesta

1:34
MTV Uutiset Live kertoi, mitä Hangon onnettomuudessa epäillään tapahtuneen.

Poliisi ei ole vielä ehtinyt kuulustella kaikkia Hangon lauantaisessa veneturmassa osallisena olleita henkilöitä. Poliisi on alustavasti pyrkinyt keräämään mahdollisimman paljon tietoa hyvän yleiskuvan saamiseksi. Se on tarpeen tarkkojen kuulustelujen tekemiseksi.

Onnettomuudessa kilpavene ajautui ulos väylältä ja törmäsi Poker Run -tapahtumaa seuranneeseen huviveneeseen. Veneessä ollut lapsi kuoli ja aikuinen loukkaantui. Poliisi epäilee kilpaveneen ohjastajaa rikoksesta.

Myös muita epäiltyjä

Tapauksessa epäillään kilpavenettä kuljettaneen henkilön lisäksi myös rikoksesta myös kisaväylälle aallokkoa aiheuttaneen toisen veneen ohjastajaa. Poliisi kertoo, että heillä on näkemys siitä, mikä on veneen liikkeiden taustalla.

– Tarkalleen sitä, mitä siinä on oikeasti tapahtunut, se selvitellään perinpohjin, koska sillä voi olla vaikutusta asiaan. Sitä selvitellään nyt, miksi näin pääsi käymään, että hän lähti sellaisesta paikasta liikkeelle, mistä ei ehkä olisi pitänyt mennä, tapauksen tutkinnanjohtaja Markus Ramstedt kommentoi.

Tapauksessa epäillään myös tapahtuman järjestäjiä rikoksista, sillä selvityksessä on, olivatko tapahtuman turvajärjestelyt liian heppoiset.

Tapahtumia tutkitaan kuolemantuottamuksena, vammantuottamuksena sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja