Kaija Kärkisen kassi:

- mustekalarenkaita - hapankaalia - aurinkokuivattuja tomaatteja- bataatti- 3 punaista chilipalkoa - lakkoja

Hans Välimäen ja Kaija Kärkisen menu:

Hapankaali-perunarösti

100 g hapankaalia 1 rosamunda-peruna 1/4 keltasipulia suolaa, pippuria voita paistamiseen

Raasta peruna ja sipuli. Sekoita hapankaali ja peruna sekä keltasipuli keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kauniin kullanruskeiksi voissa ja tarjoile esim kalan lisukkeena.

Bataattikeitto

2 bataattia pilkottuna 1 keltasipuli pilkottuna 2 valkosipulin kynttä 2 dl vettä (kanalientä) 2 dl kermaa suolaa pippuria oliiviöljyä

Kuullota vihannekset ja lisää nesteet (paitsi kerma). Keitä kypsiksi ja lisää kerma. Soseuta ja mausta. Tarjoile.

Pyttipannu

bataatti (kuutioituna) 1/2 keltasipuli murskattu valkosipulin kynsi 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja 1 dl oliiviöljyä 100 g mustekalan renkaita suolaa, pippuria

Keitä bataattikuutiot al denteksi. Siilaa vesi pois ja laita kaikki vihannekset pannulle missä on valmiina oliiviöljy ja mausteet. Lisää lopuksi mustekalarenkaat ja kypsennä max. 30 sekuntia ja tarkista maku. Tarjoile.

Hillalassi

2 rkl sokeria 2 dl ruoanvalmistusjugurttia 1 dl hilloja

Soseuta ainekset keskenään tehosekoittimessa. Nauti.

Hilla-kermahyvä

100 g hilloja 50 g sokeria 2 dl kermaa

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kera. Asettele kerroksittain hillojen kera lasiin ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat