- mustekalarenkaita - hapankaalia - aurinkokuivattuja tomaatteja- bataatti- 3 punaista chilipalkoa - lakkoja
Hans Välimäen ja Kaija Kärkisen menu:
Hapankaali-perunarösti
100 g hapankaalia 1 rosamunda-peruna 1/4 keltasipulia suolaa, pippuria voita paistamiseen
Raasta peruna ja sipuli. Sekoita hapankaali ja peruna sekä keltasipuli keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kauniin kullanruskeiksi voissa ja tarjoile esim kalan lisukkeena.
Bataattikeitto
2 bataattia pilkottuna 1 keltasipuli pilkottuna 2 valkosipulin kynttä 2 dl vettä (kanalientä) 2 dl kermaa suolaa pippuria oliiviöljyä
Kuullota vihannekset ja lisää nesteet (paitsi kerma). Keitä kypsiksi ja lisää kerma. Soseuta ja mausta. Tarjoile.
Pyttipannu
bataatti (kuutioituna) 1/2 keltasipuli murskattu valkosipulin kynsi 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja 1 dl oliiviöljyä 100 g mustekalan renkaita suolaa, pippuria
Keitä bataattikuutiot al denteksi. Siilaa vesi pois ja laita kaikki vihannekset pannulle missä on valmiina oliiviöljy ja mausteet. Lisää lopuksi mustekalarenkaat ja kypsennä max. 30 sekuntia ja tarkista maku. Tarjoile.
Hillalassi
2 rkl sokeria 2 dl ruoanvalmistusjugurttia 1 dl hilloja
Soseuta ainekset keskenään tehosekoittimessa. Nauti.
Hilla-kermahyvä
100 g hilloja 50 g sokeria 2 dl kermaa
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kera. Asettele kerroksittain hillojen kera lasiin ja tarjoile.