Kahden kadonneen lapsen äiti jäi kiinni poliisille valehtelusta Yhdysvalloissa – karmea totuus paljastui: Lapset nähty viimeksi kuukausia sitten

2:13
Video: Kahden kadonneen lapsen äiti jäi kiinni poliisille valehtelusta Yhdysvalloissa – lapset nähty viimeksi yli kuukausia sitten

Kahden Yhdysvalloissa kadonneen lapsen äiti on jäänyt kiinni valehtelusta viranomaisille. Sen lisäksi hän on pyytänyt myös muita valehtelemaan puolestaan, CNN kertoo.

Lori Vallow, 46, pidätettiin Havaijilla viime viikon torstaina. Vallowia syytetään muun muassa kahdesta lasten heitteillejätöstä. Lapset on nähty viimeksi syyskuussa.

Vallowin poika 7-vuotias Joshua ilmoitettiin kadonneeksi viime marraskuussa. Samalla poliisille ilmeni, että myös Joshuan isosisko, 17-vuotias Tylee Ryan, on kadoksissa.

Poliisi kyseli asiasta äidiltä, joka sanoi Joshuan olevan ystävällä Arizonassa. Poliisi ei saanut ystävää kiinni puhelimitse, joten he pyysivät äitiä ottamaan tähän yhteyttä. Vallow kertoi ystävysten olevan elokuvissa ja etteivät he todennäköisesti vastaisi puhelimeen.

Poliisi kuitenkin tavoitti ystävän myöhemmin samana iltana. Tuolloin ystävä kertoi, ettei Joshua ollut hänen kanssaan – eikä ollut nähnyt häntä kuukausiin.

Äiti pyysi ystävää valehtelemaan

Myöhemmin kyseinen ystävä tunnusti poliisille, että äiti Vallow ja tämän aviomies Chad Daybell olivat molemmat pyytäneet häntä valehtelemaan pojan olinpaikasta, mutta hän oli kieltäytynyt.

Joshua ja Tylee on nähty viimeksi varmasti viime vuoden syyskuussa.

Kun viranomaiset alkoivat etsiä lapsia, Vallow ja aviomies poistuivat Havaijilta. He matkasivat toiseen kotiinsa Rexburgiin, Idahoon.

Vallow oli muuttanut Arizonasta Idahoon muutamaa kuukautta ennen kuin poliisi alkoi etsiä lapsia. Joshua kävi siellä tuolloin muutaman viikon ajan koulua, mutta äiti ilmoitti siirtävänsä hänet kotiopetukseen.

Joshua nähtiin koulussa viimeisen kerran 23. syyskuuta. Seuraavana päivänä äiti oli ilmoittanut lastenhoitajalle, että poika lähtee isoäitinsä luo Arizonaan, eikä tarvitse enää lastenhoitopalveluita.

Vallow oli kertonut ystävälleen, että pojan isosisko Tylee käy idaholaista yliopistoa, mutta poliisi ei pystynyt vahvistamaan tietoa. Tyleen isoveli kertoi poliisille, ettei ole nähnyt siskoaan elokuun jälkeen.

Poliisi on tutkinut Vallowin vuokraaman varastotilan marraskuussa. Varastosta löytyi reppu, jonka sisällä oli Joshuan tavaroita, leluja ja vaatteita.

Vallowia kuullaan oikeudessa maaliskuun alussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.