Kahdeksasta vaalihäirintätapauksesta tehty rikosilmoitus – mukana ainakin valevaalimainoksia

Poliisi on kirjannut marraskuun alusta tähän päivään 14 erillistä vaalihäirintätapausta, joista kahdeksasta on tehty rikosilmoitus, kertoo Poliisihallitus STT:n mukaan.

Mukana häirintätapauksissa on muun muassa verkossa ja katujen varsilla olleita valevaalimainoksia, STT kertoo. Lisäksi poliisi on saanut tietoja vaalitilaisuuksissa esiintyneestä häirinnästä.

Poliisihallituksen mukaan vaalihäirinnän määrässä ei ole juuri muutosta edellisiin presidentinvaaleihin verrattuna, mutta poliisi kohottaa valmiutta vaalien aikaan.

Helsingissä poistettiin laittomia valemainoksia

Sunnuntaina Helsingin katukuvasta löytyi laittomia valemainoksia, joissa näkyi kahden presidenttiehdokkaan, Jussi Halla-ahon ja Pekka Haaviston, kuvat sekä heitä parjaavat tekstit.

Helsingissä bussi- ja raitiovaunupysäkit omistavan JCDecaux:n toimitusjohtaja Elina Valtia kertoi MTV Uutisille, että laittomat valemainokset oli poistettu heti, kun ne huomattiin. Lisäksi asiasta tehtiin rikosilmoitus.  

Viestipalvelu X:ssä kuvan Haavistoa koskevasta julisteesta eräällä raitiovaunupysäkillä julkaisi SDP:n puoluehallituksen jäsen ja piirijohtaja Dimitri Qvintus. Samaan viestiketjuun julkaistiin kuva Halla-ahoa koskevasta julisteesta. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös: Mainosammattilainen arvioi presidenttiehdokkaiden vaalimainokset

Mainosammattilainen arvioi presidenttiehdokkaiden vaalimainokset 3:29

Lue myös:

    Uusimmat