Kadonneen insinöörin kalutut luut löytyivät puistosta Berliinissä – poliisi pidätti kemian opettajan epäiltynä kannibalistisesta murhasta

Berliinissä poliisit ovat pidättäneet 41-vuotiaan opettajan epäiltynä seksuaalisävytteisestä murhasta ja kannibalismista, uutisoivat muun muassa BBC ja Guardian sekä saksalaismediat.

Tapauksen tutkinta käynnistyi, kun Berliinin pohjoisosissa sijaitsevasta puistosta löydettiin luita tämän kuun alkupuolella.

Poliisin mukaan yksi luista oli kaluttu täysin puhtaaksi lihasta. Tämä sekä eräät muut havainnot saivat tutkijat epäilemään, että tapaukseen liittyy myös kannibalismia.

Luut kuuluivat kaksi kuukautta sitten kadonneelle miehelle.

Lopulta erikoiskoulutetut poliisikoirat johtivat poliisit epäillyn asunnolle, joka sijaitsee luiden löytymispaikan lähistöllä. Ratsia kotiin sekä pidätys tehtiin tämän viikon torstaina.

Teosta epäillyn miehen kerrotaan opettavan työkseen matematiikkaa ja kemiaa.

Epäillyn koton löytyi myös 25 kiloa natriumhydroksidia, jota voidaan käyttää esimerkiksi kudosten sulattamiseen ja tuhoamiseen. Epäilty väittää, että kemikaali oli hankittu saippuan valmistamisen.

Tappajaksi epäillyn Stefan R:n kerrotaan vierailleen verkkosivuilla, jotka niin ikään antavat tutkijoille viitteitä ihmissyönnistä. Saksassa on tavallista, ettei epäiltyjen sukunimiä paljasteta rikostutkinnoissa.

Sähköinsinöörinä työskennellyt Stefan T:ksi nimetty uhri oli lähtenyt kotoaan keskiyön tienoilla 5. marraskuuta ja hänen kämppiksensä ilmoittivat miehen kadonneeksi myöhemmin.

Viitteitä aiempaan hirmutekoon

Saksassa media vertaa tapahtunutta vuonna 2006 elinkautiseen tuomitun Armin Meiwesin hirmutekoon. Armin Meiwes löysi uhrinsa kannibalismista kiinnostuneiden ihmisten chat-palvelusta.

Hän filmasi murhan, ja nauhoite todisti myöhemmin, että Meiwes oli tappanut 43-vuotiaan miesuhrinsa saadakseen seksuaalista mielihyvää. Meiwes oli tekohetkellä 44-vuotias.

Myös tuoreessa tapauksessa tekijä ja uhri olivat olleet yhteydessä verkossa ennen veritekoa. Tiedot perustuvat syyttäjän lausuntoihin.

Aiheesta kertoi aiemmin Suomessa Iltalehti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja