Mainos

Kabulin iskut eivät vaikuttane suomalaisturvaajien vetäytymiseen

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mukaan Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa eilen tapahtuneet iskut eivät vaikuta suomalaisten rauhanturvaajien vetäytymiseen maasta.

Kansainvälisten joukkojen on määrä vetäytyä maasta vuoteen 2014 loppuun mennessä.

Tuomiojan mukaan aikataulua kuitenkin tarkastellaan yleisemmin lähiviikkoina.

– Parissakin kansainvälisessä kokouksessa on tarkoitus käydä keskusteluja ja koordinoida kaikkien Isaf-operaatiossa mukana olevien toimia. Tässähän ei ole viisasta, että eri maat tekisivät yksipuolisia päätöksiä ainakaan konsultoimatta läheisesti toisiaan.

Taleban-liike teki eilen sarjan iskuja muun muassa eri länsimaiden suurlähetystöihin ja Afganistanin parlamenttiin. Kyseessä oli rajuin hyökkäys Kabuliin vuosikausiin.

Tuomiojan mukaan on mahdotonta arvioida, jatkuvatko hyökkäykset.

– Taleban on ilmoittanut, että tämä on heidän jonkinlaisen kevätoperaationsa alku. Tuntuu siltä, että tämä on ollut mahdollisimman näyttävä, koordinoitu isku, jonka tarkoituksena on tietysti herättää epävarmuutta ja turvattomuutta. Se on terrorismia tyypillisimmillään, Tuomioja sanoo.

Afganistanissa olevat suomalaiset tavoitettiin jo illalla ja he ovat turvassa. Maassa on tällä hetkellä noin 300 suomalaista, heistä noin 200 palvelee pohjoisessa Mazar-i-Sharifin rauhanturvaajien tukikohdassa.

(MTV3)

Katso ulkoministeri Erkki Tuomiojan kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.