Kaatuiko kahvi? Keittiön raaka-aineilla puhdistat ruoka- ja juomatahrat vaatteista

Keittiön kaapeista löydät kaikki tarvittavat ainesosat ruoka- ja juomatahrojen puhdistukseen. Lue, mitä kaikkea voit keittiön raaka-aineilla puhdistaa!

Tahritko vaatteesi? Muista, että jos vaatteesi tahriutuvat ruokaan ja ruoka sisältää runsaasti öljyä tai rasvaa, älä missään nimessä yritä puhdistaa tahraa vedellä. Se sijaan taputtele sitä paperipyyhkeellä, jotta kaikki mahdollinen lika imeytyisi siihen.

Jos ruoka ei sisällä öljyä tai rasvaa, huuhtele tahraa vaatteen toiselta puolelta kylmällä vedellä niin hyvin kuin pystyt.

Lue, millaisiin tahroihin ja millä tavoin eri ruoka-aineita voi käyttää. Pese vaatteet lopuksi vielä normaaliin tapaan.

Uskallatko kokeilla seuraavia Country Living -sivuston vinkkejä?

Etikka

Pyyhi tahraa valkoviinietikalla ja pese. Jos tahra on todella paha, kokeile liottaa vaatetta yön yli seoksessa, jossa on kolme osaa etikkaa ja yksi osa vettä. Tämä toimii parhaiten puuvillavaatteissa.

Suola

Ripottele suolaa punaviinitahroille ja anna vaikuttaa viiden minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedelle ja hiero samalla tahraa. Toista, jos on tarve, ja pese sitten vaate normaaliin tapaan.

Valkoviini

Outoa kyllä, yksi parhaista tavoista puhdistaa punaviinitahra on putsata se valkoviinillä. Kaada vain valkoviiniä tahralle ja pese sitten normaalisti.

Hiilihapollinen vesi

Älä koskaan yritä pestä vedellä rasvaisia tahroja, sillä muuten lika saattaa jämähtää kiinni. Muunlaisiin tahroihin ripottele ensin suolaa ja kaada sitten vielä hiilihapollista vettä päälle. Jätä vaikuttamaan yön yli. Tämä toimii erityisen hyvin kahvitahroihin.

Keltuainen

Jos kahvitahra on erityisen paha, sekoita kananmunan keltuaiseen muutama pisara alkoholia ja lämmintä vettä. Hiero seosta tahraan sienellä. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele.

LUE MYÖS:

Kaipaatko lisää niksejä? Katso Siivoushullut:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat